Maya Madar a luat bronzul european la tenis de masă, cu echipa mixtă U13 a României! (FOTO)

by Sorin Haut

Suntem mândri de voi! Medaliile europene de bronz sunt ale României, după o luptă fantastică din partea echipei mixte U13, formată din Maya Madar, Kariss Șerban, Nadalia Ionașcu, Alexandru Pop, David Toro, Andrei Bădescu și antrenorii Andreea Zanfir, Istvan Gyorgy, Viorel Sterea, Cristian Dodean, este mesajul Federației Române de Tenis de Masă la capătul zilei de astăzi, în care se dau primele medalii ale Campionatului European sub 13 ani, de la București. Timp de peste două ore și jumătate, echipa mixtă a României s-a dedicat în totalitate în această seară pentru a se califica în ultimul act al competiției. Semifinala cu Spania a fost deosebit de echilibrată, spectaculoasă și în final dramatică pentru micii tricolori, ibericii întorcând incredibil soarta meciului și câștigând cu 3-2 la general! România se mulțumește cu medaliile de bronz, oricum o performanță notabilă pentru această generație de viitor, din care face parte și arădeanca de la CSM, Maya Madar, triplă campioană națională la categoria sub 13 ani și câștigătoare a Cupei României. Revenind la semifinala cu Spania, perechea David Toro/Maya Madar a început entuziasmant duelul cu ibericii, iar cu aceeași energie Kariss Șerban a adus al doilea punct al României, însă suspansul s-a menținut. Deși Alexandru Pop și Maya Madar au cedat următoarele două meciuri, efortul lor a fost aplaudat și apreciat de spectatori, iar totul s-a stabilit în ultima întâlnire.

Tricolorii, cu cinci succese din șase meciuri, au fost la un set de finală! 

Caruselul emoţiilor a continuat și în meciul decisiv, în care David Toro a jucat admirabil și în care a dus scorul la 2-0 la seturi, dar riposta adversarului a fost pe măsură, iar locul al treilea i-a revenit României. Desfășurarea întâlnirii România – Spania 2-3, în semifinala din Sala Polivalentă București, a fost următoarea: David Toro/Maya Madar – Ladimir Mayorov/Eloisa Barreda 3-1 (11-9, 11-8, 9-11, 11-4); Kariss Șerban – Esther Hasek Mendez 3-0 (11-5, 11-4, 11-9); Alexandru Pop – Roger Quesada 1-3 (8-11, 9-11, 11-9, 9-11); Maya Madar – Eloisa Barreda 1-3 (2-11, 9-11, 11-8, 9-11); David Toro – Ladimir Mayorov 2-3 (11-7, 11-7, 8-11, 8-11, 5-11). Până în semifinale, România a avut un parcurs de metronom, cu cinci victorii din tot atâtea meciuri: 4-1 cu Ucraina (Madar – două victorii, la simplu și dublu mixt); 5-0 cu Muntenegru (Madar – două victorii, simplu și dublu mixt), 3-2 cu Polonia, 4-1 cu Elveția (Madar – două victori, simplu și dublu mixt) și 3-2 cu Israel (Madar, victorie la dublu mixt)! Practic, în tandem cu David Toro, Maya Madar a pierdut doar în fața perechii din Polonia, cei doi înregistrând în rest victorii pe linie.

Madar s-a calificat pe tabloul principal la simplu, cu victorii pe linie

Ziua de astăzi a fost una extrem de solicitantă, sportivii având practic meciuri de dimineața până seara, cu mici pauze, pentru că s-a jucat și meciuri de clasament la echipe mixte, dar și primele jocuri din proba de simplu. Astfel, Maya Madar a disputat nu mai puțin de cinci meciuri, cele două din semifinala echipelor, plus alte trei în proba de simplu, unde a câștigat grupa și s-a calificat pe tabloul principal cu trei victorii din tot atâtea meciuri: 3-2 la seturi cu belgianca Yasmine Corin, 3-1 cu portugheza Irina Silva și 3-0 cu ucraineanca Tetyana Kysho. Așadar, un parcurs foarte bun până acum pentru jucătoarea de la CSM Arad, îndrumată și încurajată în Polivalenta din București și de antrenorul ei de la club, Cristian Dodean. Mâine urmează la Europene și proba de dublu mixt, unde arădeanca speră la medalie, alături de David Toro, urmând să își continue parcursul și la simplu, sperăm noi tot spre fazele superioare.

Foto: Federația România de Tenis de Masă, facebook

 

Facebook Comments