Max von Sydow a murit la 90 de ani

by Cristian Dobre

Actorul franco-suedez Max von Sydow, care a jucat în zeci de filme ale compatriotului său, regizorul Ingmar Bergman, înainte de a se lansa într-o carieră prolifică de roluri secundare la Hollywood, a murit la 90 de ani, a anunţat luni soţia sa într-un comunicat, relatează AFP.


„Cu inima frântă şi cu o tristeţe infinită vă anunţăm cu profundă durere plecarea dintre cei vii a lui Max von Sydow la 8 martie 2020”, a anunţat producătoarea Catherine von Sydow, confirmând o informaţie a publicaţiei Paris Match.


Max von Sydow a jucat în multe filme şi roluri secundare în zeci de filme, în mai multe limbi, inclusiv limbile suedeză, norvegiană, engleză, daneză, italiană, germană, franceză şi spaniolă. Von Sydow a primit Premiul Cultural al Fundaţiei Regale a Suediei în 1954, a fost numit Commandeur des Arts et des Lettres, în 2005, şi a fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare la 17 octombrie 2012.

Ultimul rol din prolifica sa carieră de actor a fost în popularul serial „Game of Thrones”.În declaraţii acordate luni revistei Paris Match, Catherine von Sydow a cerut discreţie în perioada de doliu pentru acest actor legendar, care s-a făcut cunoscut în filme clasice precum „Pelle Cuceritorul” (1987) pentru care a primit o nominalizare la premiile Oscar, „Deşertul Tătarilor” (1976) sau „Exorcistul” (1973), pentru care a fost nominalizat la Globurile de Aur, la categoria cel mai bun actor secundar.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments