Măsurile luate de forțele de ordine în perioada sărbătorilor de iarnă

by Florian Popa

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, a fost suplimentat numărul de jandarmi angrenați în misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, pentru ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță!
Printre misiunile jandarmilor arădeni se află cele de asigurare a ordinii și liniștii publice la manifestări cu public numeros, târgurile de Crăciun, competiții sportive și manifestări religioase, unde vor fi prezenți atât independent cât și alături de partenerii instituționali pentru a asigura un climat de ordine și siguranța publică adecvat.
Jandarmeria Arad desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific acestei perioade, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice și a comercializării ilegale a pomilor de Crăciun.
În această perioadă, jandarmii arădeni vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice, în sistem integrat împreună cu Poliţia, atât în mediul urban cât şi rural.
Efectivele de jandarmi sunt pregătite să acorde sprijin și colegilor aflați în Punctele de Trecere a Frontierei, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane și pentru desfășurarea în bune condiții a procedurilor de intrare – ieșire de țară.
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor prezenți la manifestările care se vor desfășura în zona de responsabilitate, le recomandăm acestora să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțelor de ordine, să respecte indicațiile organizatorilor, dacă sunt însoțiți de copii să îi supravegheze cu atenție, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să apeleze cu încredere numărul unic de urgență 112 sau să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere.

Facebook Comments