Măsuri de fluidizare a traficului la intrarea în țară, la graniţa cu Ungaria

by Andreea Radu

În ultimele 24 de ore, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac ll au efectuat formalitățile de control, pe sensul de intrare în țară, peste 20.000 de persoane cu peste 6500 de mijloace de transport.
Ca urmare a faptului ca minivacanţa de Rusalii se încheie, iar cetăţenii români care s-au aflat în afara graniţelor ţării se întorc acasă, este preconizată o creştere a valorilor de trafic pe sensul de intrare, în principalele puncte de trecere a frontierei de pe raza județului Arad. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.
Tot pentru fluidizarea traficului, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră maghiare, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalitățile să se deruleze cu operativitate, întrucât controlul de frontieră este comun, cu o singură oprire.
Pentru evitarea aglomerărilor unor puncte precum P.T.F. Nădlac ll, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei. Reamintim că, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane.
De asemenea, recomandăm pregătirea din timp a documentelor de călătorie, pentru a scurta timpul de control şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituției, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Facebook Comments