Mașini de tocat carne: cum le utilizezi corect și care sunt avantajele în avea una acasă

by Andreea Radu

 

Dacă există un ingredient universal în gastronomia românească, indiferent de zonă – Ardeal, Moldova, Muntenia etc. -, atunci acesta este carnea tocată. Gândiți-vă doar la multitudinea de feluri de mâncare care implică unul sau mai multe feluri de carne tocată. Începând de la banalii mici, continuând cu sarmalele, chiftelele, plăcintele cu carne – șuberek dobrogean? -, cârnații, caltaboșii, drob-ul de miel…

În aceste condiții e de la sine înțeles că majoritatea românilor gătesc destul de des cu carne tocată. Iar dacă folosești atât de des acest ingredient, de ce să nu ți-l pregătești singur, acasă? Pentru asta ai nevoie de o mașină de tocat carne. Spre deosebire de anii de tristă amintire ai comunismului, în care găseai un singur fel de mașini de tocat carne, de cele mai multe ori artizanale, azi ai o varietate mare de astfel de produse, de la cele manuale la cele electrice.

Poți utiliza atașamente pentru mașini de tocat carne pentru a obține carnea în consistența și aroma dorite. Și nu trebuie să te rezumi la cane. De asemenea, poți utiliza mașini de tocat carne pentru a toca diferite tipuri de carne, nuci, legume, brânză, ierburi și multe altele.

În acest articol, vom arunca o privire asupra modului în care funcționează o mașină de tocat carne și cum poți folosi cel mai bine mașina de tocat carne pentru tocarea cărnii în propria bucătărie.

Avantajele utilizării unei mașini de tocat carne :

Când măcinați carne în propria bucătărie cu ajutorul unui mașină de tocat carne, vă puteți bucura de mai multe avantaje față de cumpărarea cărnii deja tocate care este vândută în magazine. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre aceste beneficii.

Siguranță – Tăierea cărnii în propria bucătărie înseamnă că puteți fi sigur că este curată și fără conservanți. De asemenea, se va asigura că carnea nu a fost pe raft prea mult timp și că carnea măcinată este proaspătă.

Economii: Cumpărarea cărnii măcinate de la un magazin alimentar sau de la o măcelărie poate fi costisitoare, dar atunci când o măcinați acasă puteți economisi mulți bani pe termen lung.

Mai multe alegeri: Când tăiați carne acasă, puteți obține produsul final exact așa cum doriți. Fie că doriți să fie un amestec de carne diferit sau o anumită textură, puteți realiza toate acestea și multe altele cu o mașină de tocat carne.

Accesorii unice – Cu ajutorul unui mașină de tocat carne, puteți utiliza o serie de accesorii pentru a obține rezultatul final așteptat al cărnii tocate. De la fabricarea hot dog-urilor până la tocarea cărnii și a oaselor pentru hrana animalelor de companie, puteți folosi diverse accesorii pentru a face acest lucru și multe altele.

Cum funcționează o mașină de tocat carne?

Să aruncăm o privire la modul în care funcționează o mașină de tocat carne.

Pregătirea cărnii: Când vine vorba de tocat carne, nu doriți să țineți carnea în aer liber mult timp. Cel mai bine este să tăiați carnea în bucăți medii până la mici și apoi să o puneți la frigider, lângă lama mașinii, timp de o jumătate de oră. Se toacă mai ușor carnea semicongelată, deoarece nu înfundă mașina de tocat carne și nu se lipește de pereții aparatului. Pe aceeași logică, lama mașinii de tocat carne înghețată nu se va lipi foarte ușor de ingredientele trecute prin mașina de tocat carne.

Adăugați carnea în orificiul de alimentare: Înainte de a adăuga carne în fanta de alimentare, asigurați-vă că toate suprafețele bucătăriei sunt bine igienizate și mașina de tocat carne este, de asemenea, curată. Adăugați bucăți mici de carne în orificiul de alimentare și tăiați-le cât mai mărunt, astfel încât să nu existe riscul înfundării sau supraîncărcării mașinii de tocat carne.

Rotiți lama: lama unui mașini de tocat carne împinge carnea înainte prin dispunerea sa de melc, astfel încât să poată ieși în forma dorită. Fie că doriți carne tocată fin, care este suculentă, fie că doriți o măcinare grosieră, puteți obține absolut orice rezultat aveți nevoie. De asemenea, puteți adăuga accesorii pentru a umple cârnații cu mașina de tocat carne.

Curățați mașina de tocat carne: După ce ați terminat cu mașina de tocat carne, asigurați-vă că o curățați corespunzător, astfel încât să nu se lipească reziduuri de carne de pereți.

Avantajele utilizării unei mașini de tocat carne

Când toci carne în propria bucătărie cu ajutorul unei mașini de tocat carne, te poți bucura de mai multe avantaje față de cumpărarea cărnii deja tocate vândută în magazine. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre aceste avantaje.

Siguranță – Tocarea cărnii în propria bucătărie înseamnă că poți fi sigur că este curată și fără conservanți. De asemenea, vei fi sigur că carnea nu a petrecut mult timp pe raftul supermarketului, iar carnea tocată este proaspătă.

Economie – Cumpărarea cărnii tocate de la un supermarket sau de la o măcelărie poate fi costisitoare, dar atunci când o toci acasă poți economisi mulți bani pe termen lung.

Mai multe alegeri – Când toci carne acasă, poți obține produsul final exact așa cum vrei să fie. Fie că vrei să fie un amestec de carne diferită sau o anumită textură, poți realiza toate acestea și multe altele cu o mașină de tocat carne.

Facebook Comments