Masca revine în Europa! Țările europene impun din nou restricții din cauza noului val COVID

by Florian Popa

Mai multe țări europene impun din nou obligativitatea măștii de protecție în contextul creșterii cazurilor COVID. Franța a cerut cetățenilor să poarte din nou masca de protecție în spațiile aglomerate. Ministrul Sănătăţii francez, Brigitte Bourguignon, a făcut anunțul, din cauza noului val COVID-19 cu care se confruntă țara.
„Nu spun că măsura ar trebui să fie obligatorie, dar le cer francezilor să poarte masca sanitară în transportul public”, a declarat Brigitte Bourguignon pentru RTL, precizând că o astfel de atitudine reprezintă „o datorie civică”.
„Nu doar că recomand această măsură, dar chiar o cer”, a mai spus Brigitte Bourguignon, potrivit căreia masca sanitară ar trebui să fie purtată din nou şi în alte spaţii închise, precum la locul de muncă şi în magazine.
Masca devine însă obligatorie și în alte țări europene. De exemplu, în Portugalia, masca este obligatorie în toate mijloacele de transport în comun, după ce – la începutul acestei luni – s-au înregistrat 30.000 de infectări pe zi.
De asemenea, Italia a decis să impună o măsură similară, însă fără a impune obligativitatea purtării măștii în avioane.
Totodată, în Spania, măştile sunt necesare în toate spaţiile sanitare, inclusiv în farmacii şi – evident – şi în mijloacele de transport în comun.
Iar în Grecia, cine nu poartă mască în spaţiile aglomerate primeşte o amendă de 300 de euro, scrie ObservatorNews.ro.

Facebook Comments