Mărţişor cu probleme la FCC Baschet UAV Arad! Înfrângeri cu Satu Mare şi „U” Cluj

by Sorin Haut

FCC Baschet UAV Arad a început cum nu se poate mai prost returul Ligii Naţionale. Iar asta tocmai pe teren propriu, în turneul găzduit în weekend de Polivalenta din oraşul nostru. Cu un nou partener alături, Universitatea Aurel Vlaicu şi cu americanca Poole revenită în „galben-albastru”, Marcel Urban spera că Aradul poate disputa, după mulţi ani de secetă, finala campionatului. Doar că încă ea rămâne o iluzie sau deocamdată este departe, după ce în meciul direct cu principala contracandidată la locul doi, CSM Satu Mare, arădencele aveau să presteze cel mai slab joc din acest sezon într-un meci important. Învinse în tur cu 59-50, Hadzovic şi colegele sale sperau chiar să întoarcă rezultatul şi să aibă avantaj în meciurile directe, dar calculele hârtiei nu s-au potrivit deloc cu cele de pe teren, unde sătmărencele au făcut legea. S-a terminat 64-43 pentru oaspete (23-9, 14-15, 12-14, 15-5), la capătul unei partide în care trupa lui Bulj nu s-a regăsit aproape deloc, începând şi terminând execrabil derby-ul. Karakasevic a fost cea mai bună marcatoare a Aradului, cu 13 puncte, urmată de Angela Beadle cu 12 puncte şi 8 recuperări. Pentru FCC Baschet UAV Arad au mai înscris: Armanu 6 puncte, Hadzovic 4, Fodor 3, Akathiotou 3 și Poole 2. Claudia Cuic (Pop) a făcut spectacol şi a fost coșghetera partidei, cu 27 de puncte, fiind în „double-double”, cu 10 recuperări.  La sătmărence s-au mai remarcat Goss și Bright, ambele cu câte 15 puncte. „Galben-albastrele” sperau să se revanşeze măcar a doua zi, adică aseară, într-un alt meci important. Nu a fost însă să fie nici de această dată, Universitatea Cluj câştigând a doua oară în faţa arădencelor în actuala stagiune, după victoria din Cupă.

Surclasate de CSM: finala – deocamdată o iluzie, se complică şi lupta pentru locul trei!

S-a terminat  59-60 (10-14, 12-18, 17-9, 20-19), deşi gazdele au revenit spectaculos în partea a doua, de la minus 12, au şi preluat conducerea pe final, dar neatenţia din ultimele secunde i-au adus Clujului o victorie preţioasă. Hadzovic a fost coșghetera arădencelor, cu 21 de puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive. Pentru FCC Baschet UAV Arad au mai înscris: Poole 9 puncte (9 recuperări), Karakasevic 8 puncte (8 recuperări), Armanu 8 puncte, Ardelean 4, Beadle 3 puncte (8 recuperări), Fodor 3 puncte, Akathiotou 2 și Mîrne Nagy, 1. Pentru Universitatea au înscris Campbell, 23 de puncte (în double-double cu 14 recuperări), Timbilla 17 puncte (9 recuperări), Uiuiu 15 puncte (7 recuperări) și Chiș 5 puncte. Înfrângerea cu „U” complică serios lupta chiar şi pentru locul trei în campionat, singura palidă consolare pentru amfitrioane fiind avantajul rezultatelor directe, la o eventuală egalitate de puncte cu Clujul, în tur arădencele impunându-se la două puncte. Singura victorie arădeană în acest turneul, de altfel una previzibilă şi formală, s-a consemnat în faţa ultimei clasate, modesta CSU Rookies Oradea, scor 94-18 (31-4, 18-3, 22-1, 23-10).

Urmează turneu la Sfântu Gheorghe, nu înainte de o şedinţă furtunoasă…

Poole a fost coșghetera partidei, cu 22 de puncte, secondată de Marta Fodor, 17 puncte (3×3), plus 6 recuperări şi Veatriki Akathiotou, cu 12 puncte, 6 pase decisive și 6 intercepții. Pentru FCC Baschet UAV Arad au mai înscris: Jefimija Karakasevic 9 puncte (13 recuperări), Dora Ardelean 9 puncte, Angela Beadle 8 puncte (10 recuperări), Rebecca Lipovan 8 puncte (5 pase decisive), Ecaterina Armanu 5 puncte, Diana Spinean 2 puncte și Ildiko Nagy 2 puncte. Într-un alt meci din turneul de la Arad, CSM Satu Mare a trecut clar de „U” Cluj, scor 65-36. În clasamentul la zi din Liga Naţională, lider detaşat se menţine Sepsi, 28 de puncte, urmat de Satu Mare (un meci mai puţin disputat), 25 de puncte, Arad şi Braşov, ambele cu 24 de puncte. Clujul e pe 5, cu 22 de puncte. Urmează la sfârşitul acestei săptămâni un nou turneu din retur, la Sfântu Gheorghe şi meciuri cu liderul neînvins ACS Sepsi SIC și ACS KSE Târgu Secuiesc. Dar până atunci se anunţă în această dimineaţă o şedinţă furtunoasă în cadrul echipei şi nu este exclus să avem parte de măsuri radicale din partea conducerii. (foto: FCC Baschet UAV Arad, facebook)

 

Facebook Comments