Marko Vukcevic, primul transfer marcant al UTA-ei! La Arad a ajuns şi un mijlocaş de la Ripensia

by Sorin Haut

UTA l-a adus pe Marko Vukcevic, 28 de ani, fundaș lateral din Muntenegru, legitimat ultima oară în ţara natală, la FK Podgorica. Marko Vukcevic poate juca pe ambele benzi ale apărării. Vukcevic este în prezent prima opțiune pentru postul de fundaș dreapta în naționala Muntenegrului, pentru care a strâns șase apariții. Marko Vukcevic a semnat cu UTA pe doi ani, iar conform Transfermarkt, este cotat la 225.000 de euro. De-a lungul carierei, fundașul născut la Podgorica a mai jucat pentru Buducnost Podgorica, Olimpija Ljubljana, Vojvodina Novi Sad, Paykan și OFK Grbalj. Vukcevic a câștigat titlul în Slovenia, în 2015, cu Olimpija Ljubljana. UTA l-a luat de la Ripensia Timişoara, unde a evoluat în ultimele două sezoane şi pe Tudor Călin, născut în 2000. Noul jucător Under al arădenilor este crescut la Regensburg, în Germania şi a evoluat prima oară în România la Sepsi, apoi a avut o aventură scurtă în Liga a II-a, la Luceafărul. Ripensia a fost însă echipa unde a strâns nu mai puțin de 45 de partide, reușind și patru goluri și un assist. Cu un fizic impunător pentru un fotbalist de 20 de ani, 1,86 metri, Călin a purtat și banderola de căpitan la Ripensia. UTA a ajuns la şase transferuri în această vară, după ce i-a prezentat zilele trecute pe juniorul Adrian Mar, albanezul Idriz Batha, lituanianul Rolandas Baravykas şi argentinianul Juan Pablo Passaglia. În schimb, Balint a renunţat la 11 jucători, printre care şi la patru atacanţi, iar până acum nu s-a adus nimic în compartimentul ofensiv!

Vukcevic e titular în naţionala Muntenegrului: „Sunt aici să lupt pentru acest club”

Muntenegreanul Marko Vukcevic (foto, stânga), născut pe 7 iunie 1993, are un CV important, ”vorbim despre titularul postului de fundaș dreapta al naționalei Muntenegrului, a evoluat în toate partidele echipei naționale în ultimul an, inclusiv acum două săptămâni a fost pe teren împotriva Bosniei, pe 2 iunie”, a remarcat impresarul Bogdan Apostu, intermediarul transferului. ”Sunt aici să lupt pentru acest club. Le mulțumesc tuturor că sunt aici, îmi doresc să fiu sănătos și să joc bine. Vreau să lupt pentru locul meu în echipă și pentru UTA”, a subliniat Marko Vukcevic. ”Un fotbalist cu calitate, care vrea să ajute echipa, să progresăm împreună. Mă bucur că Marko e aici și sper din tot sufletul să fie jucătorul de care avem nevoie pe poziția respectivă”, a punctat antrenorul Laszlo Balint. Tudor Călin (foto, dreapta) e născut pe 8 octombrie 2000 în Cluj Napoca și joacă pe postul de mijlocaș central.

Tudor Călin, jucător Under cu fizic impresionant la 20 de ani

Se încadrează în regula Under 21, are două sezoane consecutive în Liga a II-a, a fost căpitanul Ripensiei Timișoara și vine să acopere o poziție deficitară, ținând cont că Hrezdac și Isac sunt accidentați”, a explicat Bogdan Apostu. ”Mă bucur că am ajuns exact unde mi-am dorit, de mic mi-am dorit să ajung la o echipă mare din România, o echipă de tradiție, cu titluri și Cupe în palmares, să joc pe o arenă nouă și cu suporteri fanatici, alături de echipă la bine și la greu”, a mărturisit Tudor Călin.  ”Am făcut toate eforturile să avem soluții la capitolul jucători Under nu numai din punct de vedere numeric, ci și din punct de vedere valoric, care știu ce presupune fotbalul la nivel de seniori. A contat foarte mult că a jucat în mod constant la un nivel foarte bun”, a menționat Gyuszi Balint.

(foto: uta-arad.ro, facebook)

 

Facebook Comments