Marius Copil s-a calificat pe tabloul principal, în Spania

by Sorin Haut

Marius Copil a ajuns pe tabloul principal de la Madrid. După două victorii în calificări, cel mai bun jucător român de simplu va avea un adversar din Germania în primul tur.

Susţinut din tribună de Florin Mergea, tenismenul de la CSM Arad l-a învins în trei seturi pe spaniolul Jaume Antoni Munar şi joacă pentru a cincea oară în carieră pe tabloul principal din capitala Spaniei.

„Da, sunt multumit de jocul meu acum. Eu parcurg în aceste momente un proces de schimbare și nu pot să am niște rezultate foarte bune și constante de la început. Am început să am un procentaj bun la serviciu, vin în față mai des, voleul mă ajută, am început să fiu mai agresiv pe retur. Aș vrea să lucrez mai mult la retur și să-l îmbunătățesc, să pun presiune mai mare pe adversar” a declarat Marius Copil la finalul partidei cu spaniolul.

Copil va debuta pe tabloul principal contra lui Jan-Lennard Struff – germanul a încheiat prima săptămână din mai pe locul 62 mondial. Locul 86 ATP, Copil a avut și noroc la tragerea la sorți. I-a evitat pe Monfils sau Tsitsipas.

Românul a ajuns de două ori în turul secund de la Madrid. În 2014 a fost eliminat de Grigor Dimitrov, iar anul trecut a fost învins de liderul mondial de atunci, Andy Murray. (digisport.ro)

Facebook Comments