MARIUS COPIL: “JOC MULT MAI AGRESIV, IAR ASTA SPER SA SE VADA CAT MAI REPEDE IN REZULTATE”

by Sorin Haut

Marius Copil ocupă locul 151 ATP şi este favorit 8 la BRD Arad Challenger, turneu unde anul trecut a pierdut în finală în faţa lui Adrian Ungur. Arădeanul are planuri mari şi la această ediţie, dar şi până la finalul anului, marele său obiectiv pe termen scurt fiind pătrunderea în Top 100 mondial.

– Marius, în primul rând să ne spui dacă eşti mulţumit de tragerea la sorţi şi de partea ta de tablou?

– Pot să zic că este o tragere bună pentru mine, pentru că nu pot întâlni jucători români până în semifinale. Mă bucură acest lucru, era greu să joc împotriva unor prieteni şi conaţionali, de aceea sper să ne întâlnim cât mai târziu. Sunt destul de mulţumit de tragere, pentru că dacă privesc pe tablou, meciuri mai grele au Ungur, care va juca cu Guez, sau Hănescu, care ar putea juca cu Crivoi în turul următor.

– Cum ţi se pare turneul ca şi valoare şi jucători prezenţi, faţă de anul trecut de exemplu?

– Turneul este din ce în ce mai tare, asta e clar. ATP începe să mărească premiile în fiecare an. Vor fi reguli noi de anul viitor, când cel mai mic turneu va fi de 40 de mii de dolari, iar până în 2017 se vrea ca cel mai mic să fie de 50 de mii de dolari, tocmai pentru a atrage jucători cât mai importanţi la aceste turnee challenger.

– Care este programul tău în continuare?

– De aici plec la Nottingham, la un challenger pe iarbă, după care urmează calificările la Wimbledon. Voi mai reveni poate pe zgură, pentru 2-3 turnee, iar după aceea urmează US Open, unde de asemenea voi participa.

– Top 100 rămâne un obiectiv încă neatins.

– Da, deja sunt câţiva ani de când îmi doresc acest lucru, sper să îl ating cât mai repede posibil. Mi-am îmbunătăţit jocul de 6-7 săptămâni, joc acum mult mai agresiv, iar asta sper să se vadă în rezultatele mele într-o perioadă cât mai scurtă. Am încredere în mine şi sper să fie totul ok.

– Cum te înţelegi cu noul tău antrenor?

– De 2-3 luni lucrez cu Andrei Mlendea, şi pot spune că îmi merge bine. Am progresat ca şi joc şi asta s-a văzut în special la Madrid, unde am făcut un meci bun cu Dimitrov şi l-am învins pe Granollers. Ne merge bine împreună şi îmi doresc o colaborare cât mai lungă.

– Un mesaj pentru publicul arădean, iubitor de tenis.

– Sper să ne vedem la Activ Club în număr cât mai mare, la fel ca şi anul trecut. Îmi doresc ca la această ediţie să văd din ce în ce mai mulţi spectatori, pentru că spectacolul este garantat, iar tenisul va fi de calitate.

Facebook Comments