MARIUS COPIL A RESTABILIT EGALITATEA IN MECIUL DE CUPA DAVIS ROMANIA – SUEDIA

by Sorin Haut

România se află la egalitate cu Suedia, 1-1, după primele două meciuri de simplu disputate vineri în cadrul întâlnirii de baraj pentru menținerea în Grupa I a zonei Europa/Africa a Cupei Davis, ce se desfășoară la Arenele BNR din Capitală, după victoria obținută de Marius Copil în fața suedezului Elias Ymer în trei seturi, 6-2, 6-3, 6-2.

A fost un meci dominat de la început până la final de Marius Copil.

Tenismanul arădean a intrat decis pe teren să remonteze handicapul de pe tabela de marcaj, după primul joc, în care Christian Lindell l-a învins pe Adrian Ungur în trei seturi, cu 7-5, 7-6 (2), 6-4.

Copil a fost foarte determinat să învingă. El a beneficiat de faptul că i-a intrat mereu în teren primul serviciu. Apoi, a venit deseori la fileu și și-a jucat permanent adversarul de la un colț la altul.

Elias Ymer a încercat mereu să lungească schimburile de lovituri, atunci unde a putut să câștige câteva puncte. La scorul de 2-0 la seturi și 1-0 în setul trei, pentru Marius Copil, Elias Ymer, plin de nervi, a trântit cu racheta de pământ.

Puternic susținut de public Marius Copil a reușit să egaleze scorul după prima zi.

Sâmbătă este programat meciul de dublu, dintre perechile Horia Tecău/Florin Mergea și Isak Arvidsson/Johan Brunstrom, de la ora 13,00, precedat de o festivitate în care Victor Hănescu, retras recent din echipa de Cupa Davis a României, va primi Premiul Devotamentului față de Cupa Davis, din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF).

Duminică vor avea loc ultimele două partide de simplu, Adrian Ungur — Elias Ymer (de la 11,30) și Marius Copil — Christian Lindell.

Sursă: AGERPRES

 

Facebook Comments