UPDATE: Marius Copil s-a calificat în optimile primului turneu pe iarbă al sezonului ATP

by Sorin Haut

UPDATE: Marius Copil îşi continuă parcursul bun de pe iarba londoneză. Tenismenul arădean a debutat cu dreptul şi pe tabloul principal, câştigând astăzi în faţa unui jucător cu aproape 100 de locuri mai bine clasat, bosniacul Damir Dzumhur, care l-a învins în precedentele trei dispute. De această dată, la Nottingham, Copil s-a impus în trei seturi, 6-4, 4-6, 6-1. „Tunarul din Carpaţi” a reuşit nu mai puţin de 16 aşi, faţă de doar unul în contul bosniacului! În optimi, tenismenul legitimat la Dinamo va juca cu învingătorul din meciul dintre croatul Borna Gojo (233 ATP) şi austriacul Sebastian Ofner (171 ATP).

Ştire iniţială:

Marius Copil a avansat pe tabloul principal la challengerul din Nottingham, primul turneu ATP de pe iarbă al sezonului. Tenismenul arădean a trecut în două seturi, 6-2, 6-4, de indianul R. Ramanathan (216 ATP), în nici o oră de joc, în turul decisiv al calificărilor. Prezent pe tabloul de calificări al turneului dotat cu premii în valoare de 132.280 de euro, Copil (228 ATP) a câștigat disputa din primul tur, scor 6-3, 7-6(9), cu britanicul J.Ward, locul 329 ATP.  Înaintea competiţiei britanice, ultimul succes al arădeanului legitimat la Dinamo București se consemnase la începutul lunii aprilie, în primul tur al calificărilor de la Belgrad, urmând apoi trei înfrângeri la rând.

Arădeanul joacă cu bosniacul Dzumhur, în primul tur de la Nottingham

În primul tur de pe tablou, Marius Copil îl va înfrunta astăzi pe bosniacul Damir Dzumhur, fost tenismen de Top 30 mondial acum trei ani, cea mai bună clasare a sa fiind locul 23 ATP. Copil era pe poziţia a 56-a în lume în 2019, cea mai bună clasare a sa de până acum. Aşadar, ambii tenismeni au coborât mult în clasament în ultimii ani. Dzumhur a câştigat ultimele trei meciuri directe cu Copil, acum cinci ani la Bucureşti, 2-1,  pe zgură şi acum trei ani, la Rotterdam, pe hard, 2-0 şi Antalya, pe iarbă, 2-1.

 

Facebook Comments