Marin Lupaș anunță progrese pentru noul pod la „Trei Insule”

by Florian Popa
Please follow and like us:

Marin Lupaș, coordonatorul municipal PRO România și membru în Consiliul Municipal Local Arad, a avut o întâlnire săptămâna trecută cu primarul interimar Călin Bibarț, consilierul Bogdan Boca și reprezentantul proprietarilor de pe insula Mureș, unde s-au stabilit noi pași către a face realitate noul pod din acea zonă. 

Am convenit împreună că siguranța arădenilor care locuiesc în zona `Trei Insule` depășește orice dispută politică. Eu am ieșit public pe tema aceasta în ultimii 4 ani și am fost vehement legat de soluția ce trebuie aleasă și termenul de implementare, inclusiv ca reacție la stilul de conducere al fostului primar care nu înțelegea decât impunerea punctului de vedere cu forța, nu dialogul și pluralismul. Dar vreau să trecem de etapa conflictuală și lipsită de respect ce a caracterizat acel mandat de un deceniu și jumătate. Îmi menţin solicitarea faţă de cei care conduc politic astăzi oraşul să recupereze timpul pierdut în ultimii 15 ani pentru arădenii care au proprietăţi pe Insula Mureş. Urmează să se verifice dacă situația juridică este clară. Apoi alături de consilierul Bogdan Boca voi promova în CLM măsurile necesare pentru a transforma dorința insularilor pentru un pod nou și sigur în realitate”, a declarat Marin Lupaş.

Coordonatorul municipal PRO România Arad a propus în 2016 ca podul de pontoane din zona Micălaca, scos din uz de către administrația locală, să fie transferat arădenilor de la Insula Mureș. Refuzul fostului primar Falcă la acea propunere a dus la soluția construirii unui nou pod. Lupaș susținea că în politică trebuie construit poduri nu bariere. La 4 ani după acel moment, se pare că acest crez aduce rezultate.

 

Facebook Comments