Marea Britanie: Numai 9% dintre locuitori spun că Brexitul este mai degrabă un succes decât un eşec

by Florian Popa

Numai 9% dintre britanici consideră acum Brexitul mai mult un succes decât un eşec, indică un sondaj YouGov, informează luni agerpres.ro. În schimb, 62% descriu Brexitul ca fiind mai degrabă un eşec.
Potrivit companiei de sondare a opiniei publice, aşa-numitul ‘Bregret’ a urcat la noi cifre record, în timp ce numărul britanicilor care spun că a fost corect să se voteze pentru ieşirea din Uniunea Europeană în 2016 a coborât la cel mai scăzut nivel, 31%.
Un procent aproape dublu, 56%, spun că a fost un gest greşit.
Cifrele sugerează că mulţi oameni sunt de acord cu Nigel Farage – fostul lider al UKIP (Partidul pentru Independenţa Regatului Unit) şi al Partidului Brexit -, care a declarat săptămâna trecută că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ‘a eşuat’.
Chiar şi printre cei care au votat ‘Leave’ (pentru ieşirea din UE), 37% afirmă că Brexitul este mai degrabă un eşec.
Cei mai mulţi dintre ei i s-ar alătura lui Farage în a pune responsabilitatea acestui eşec pe seama Partidului Conservator, 75% spunând că ‘Brexitul avea potenţialul să fie un succes, dar implementarea sa de către acest guvern şi/sau cele anterioare l-a făcut să eşueze’.
Potrivit sondajului, aproximativ 72% dintre britanici sunt de părere că guvernul gestionează prost Brexitul, inclusiv 63% dintre cei care au votat ‘Leave’.

Facebook Comments