Marcel Urban, după performanţa „galben-albastrelor”: „Sunt mândru de ele, era un miracol dacă luam titlul!”

by Sorin Haut

FCC Baschet UAV Arad este noua vicecampioană a României la baschet feminin, după ce a fost învinsă în ultimul meci al finalei, în care Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 3-2 la general. Campioana a câștigat cu 78-60 meciul cinci, pe sferturi: 22-9, 23-18, 14-16, 19-17. “Galben-albastrele” şi-au atins obiectivul stagional şi anume calificarea în ultimul act, unde putem spune că s-au şi autodepăşit, prin cele două victorii de acasă, în faţa redutabilei Sepsi, echipă cu un buget mult mai mare decât al Aradului. Iată ce au declarat la capătul finalei campionatului două din protagonistele vicecampioanei, dar şi preşedintele clubului, Marcel Urban:

Andreona Keys: „Am făcut lucruri măreţe în sezon, fanii noştri sunt cei mai buni!”

“A fost puţin dezamăgitor, pentru că am vrut să câştigăm titlul, dar s-a simţit poate puţin şi oboseala, după ce în precedentele două meciuri ale finalei, de la Arad, am luptat din răsputeri. Astăzi nu ne-a ieşit la fel de bine, dar cred că echipa a făcut lucruri măreţe în acest sezon, pe care nu le-a mai reuşit de mult timp. Adică a învins Satu Mare cu 3-0 în semifinală şi apoi am reuşit să le batem pe Sepsi de două ori în finală, sunt lucruri de care trebuie să ne bucurăm şi să fim mulţumite. Nu ştiu dacă voi fi tot aici în sezonul viitor, vom vedea, este timp pentru asta. Vreau doar să spun că fanii noştri au fost uimitori, sunt ce mai buni din cariera mea de până acum şi pot spune că şi ei ne-au adus în acest punct al sezonului, în care am reuşit să devenim vicecampioane. Le mulţumim frumos pentru tot şi îi iubim!”, a declarat la final coşghetera americancă a FCC UAV-ului, Andreona Keys.

Veatriki Akathiotou e mulţumită: „Finala a fost grea, dar am arătat că suntem bune”

“Mulţumim la toată lumea pentru susţinere, atât celor care au venit la Sfântu Gheorghe, cât şi celor care au fost la meciurile de la Arad, i-am simţit aproape tot timpul. Finala a fost destul de grea, pentru că ştim cât de greu e să joci cu Sepsi, o echipă valoroasă şi campioană în ultimii ani. Acest ultim meci a fost dificil, pentru că ne-a lipsit căpitanul Branki, s-a văzut asta clar, dar ne-am adaptat la această situaţie şi am reuşit să ne facem treaba. S-a simţit însă şi oboseala, dar eu cred că per total am demonstrat că ne putem bate cu ele, indiferent de buget sau loturi. Pe teren am fost doar 5 la 5 şi cred că am făcut o treabă grozavă, am arătat că suntem bune în acest sezon”, a declarat cipriota Veatriki Akathiotou, cea care a avut şi menirea de a o suplini pe sârboaica Brankica Hadzovic, accidentată la umăr şi absentă în decisivul finalei.

E nevoie de un buget mare, pentru” a face o echipă şi mai bună, cu şanse reale la titlu”

Concluziile acestei performanţe şi chiar planurile de viitor ale clubului au fost anunţate de preşedintele Marcel Urban: “Un loc 2 la care poate nu se aştepta atât de multă lume, dar noi am crezut că putem face asta. Am învins Satu Mare cu 3-0, apoi am egalat în finală, după ce am fost conduşi cu 2-0. Au fost momente extraordinare la Arad şi pe această cale vreau să le mulţumesc suporterilor pentru încurajări şi susţinere, dar în primul rând jucătoarelor, antrenorilor şi sponsorilor, pentru că ei au meritul principal. Am venit la Sfântu Gheorghe cu dorinţa mare şi credinţa că putem câştiga titlul, dar trebuie să recunoaştem că era un miracol dacă reuşeam asta, iar miracolele sunt rare şi pentru noi nu a fost să fie astăzi. Îmi pare foarte rău că nu a putut să joace Branki, pentru că echipa a resimţit din plin absenţa ei. Le mulţumim foarte mult fanilor care au venit alături de noi la acest ultim meci. Felicit Sepsi pentru titlu, dar şi pe echipa noastră pentru această medalie de argint poate nesperată de unii. Sunt mândru de fete şi vreau să fac un apel la mediul privat să îşi întoarcă faţa spre această echipă care a demonstrat că poate face performanţă. Universitatea Aurel Vlaicu, prin Clubul Sportiv Universitar condus de Ovidiu Şerban, a venit lângă noi şi iată că rezultatele s-au văzut, dacă pe lângă Primărie, Consiliul Judeţean şi FCC Environment ne-ar mai sprijini 2-3 sponsori am reuşi să facem o echipă şi mai puternică, pentru a ne bate cu şanse reale la titlul de campioană. Urmează o perioadă grea, pentru că trebuie să reclădim din nou lotul, să vedem ce jucătoare îşi doresc să mai rămână cu noi, alături de cele sub contract. Cert e însă că avem nevoie de fonduri importante pentru a ţine pasul cu Sepsi, pentru că diferenţa de buget e mare la ora asta.”

 

 

 

Facebook Comments