Maratonul poveștilor, la final. Ultima cortină peste Euromarionete 2018

by Dana B.

Festivalul Internațional de Teatru de Animație Euromarionete, eveniment organizat de Trupa Marionete a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad s-a încheiat în 8 mai, după un adevărat maraton păpușăresc în care 13 trupe de artiști le-au purtat… noroc spectatorilor mari si mici.

“Povești. Bucurie. Inedit. Aplauze. Și teatru. Mult teatru bun. Așa am putea descrie cea de a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Animație EUROMARIONETE, căreia i-am pus punct ieri. Au fost șase zile în care scenele arădene au fost gazde bune pentru cele mai inspirate povești păpușărești. Șase zile în care ne-am bucurat alături de spectatorii noștri, prezenți și în acest an în număr foarte mare, semn că teatrul de animație înseamnă mult pentru ei, iar poveștile spuse astfel vor continuă să trăiască intens.” – spune Christian Caimacan, directorul artistic al EUROMARIONETE 2018.

Din selecția celei de a XIX-a ediții a FITA au făcut parte trupe consacrate ale artei păpușărești din România: Teatrul “Arlechino” (Brașov), Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” (Timișoara), Teatrul „Regina Maria”/Trupa „Arcadia” (Oradea), Teatrul de păpuși „Puck” (Cluj Napoca), Teatrul Clasic „Ioan Slavici”/ Trupa Marionete (Arad), Teatrul „Țăndărică” (București), Teatrul „Merlin” Timișoara, Teatrul „Ion Creangă” București, Trupa „Hopa Trop” București – și din Europa: Stuffed Puppet Theatre (Neville Tranter, Olanda, Australia) Duda Paiva Company (Olanda, Brazilia), Credo Theatre (Bulgaria), Teatrul Național Pecs (Ungaria)

Au fost 13 spectacole derulate pe parcursul celor șase zile, un adevărat maraton pentru actori și pentru echipele tehnice, oameni cărora le mulțumesc public pentru efortul depus. Le mulțumesc de asemenea, spectatorilor mari și mici, pentru că s-au lăsat conduși în lumile de poveste prezentate pe scenă și îi așteptăm să se lase în continuare seduși de teatru.” – spune Christian Caimacan

 

Facebook Comments