MARADONA CREDE CA MESSI NU MERITA TITLUL DE CEL MAI BUN JUCATOR AL CUPEI MONDIALE

by Sorin Haut

Legendarul fotbalist argentinian Diego Armando Maradona, campion mondial cu naționala „albiceleste” în 1986, a criticat FIFA pentru atribuirea titlului de cel mai bun jucător al Cupei Mondiale compatriotului său Lionel Messi, considerând este vorba doar de „o lovitură de marketing”.

Deși a reușit 4 goluri și o pasă decisivă pe parcursul turneului final din Brazilia, actualul căpitan al Argentinei nu s-a arătat decisiv în meciurile cu eliminare directă, iar mulți specialiști au fost de părere că acest trofeu ar fi trebui să fie acordat altui fotbalist, fiind avansate numele olandezului Arjen Robben, columbianului James Rodriguez sau germanului Thomas Muller.

„Messi? I-a da și cerul dacă aș putea. Însă nu este corect când cineva câștigă un premiu, pe care altfel nu l-ar fi putut câștiga, ca urmare a unui plan de marketing”, a afirmat Maradona în cursul emisiunii sale de televiziune.

Decernat în parteneriat cu Adidas, trofeul rezervat celui mai bun jucător al Cupei Mondiale a revenit mereu, începând din 1998, unor fotbaliști aflați sub contract cu producătorul german de echipament sportiv.

Sursă: AGERPRES

Facebook Comments