Manuel Rodriguez, supărat pe arbitri: „N-am văzut niciodată așa ceva!”

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Într-o sală aproape plină s-a desfăşurat finala Cupei României la baschet, dintre Sepsi Sfântu Gheorghe şi FCC Baschet Arad. Chiar dacă au reușit o prestație foarte bună, „galben-albastrele” s-au văzut învinse la finalul jocului. În primul rând, antrenorul Manuel Rodriguez a ținut să-și felicite jucătoarele pentru „partitura” de aseară:

„Sunt foarte mândru de echipa mea și de modul în care a reușit să joace de la egal la egal cu echipa ce a dominat România în ultimele cinci sezoane. Jos pălăria pentru efortul depus de jucătoarele mele! În ciuda înfrângerii, am terminat jocul cu capul sus, pentru că am forțat-o pe Sepsi să joace la cel mai înalt nivel,” au fost cuvintele ibericului.

Finalul partidei a consemnat un dezechilibru mare la faulturi, unde covăsnencele au reuşit să transforme 24 din cele 29 de aruncări libere, în timp ce Aradul a beneficiat de doar 8 încercări, iar 6 au fost înscrise. Rodriguez a pus statistica pe seama problemelor mari de arbitraj.

„Am fost antrenor în mai multe țări europene, dar n-am văzut niciodată așa ceva, un criteriu de arbitraj atât de diferit pentru două echipe într-un meci, ba mai mai mult, într-o finală de cupă. Și vorbesc cu date statistici reale, nu le inventez! Cum este posibil ca o echipă să aibă 27 de aruncări libere în prima repriză, iar cealaltă echipă doar 2 aruncări libere? Cum este posibil ca o echipă să facă 19 faulturi în primele 20 de minute, iar cealaltă echipă doar 5? Sper și îmi doresc ca Federația să analizeze video acest meci și să realizeze că acest mod de arbitraj nu ajută baschetul din România. Ei trebuie să respecte toate echipele, toate, fără excepție.

În ciuda frustrării generate, echipa mea a reușit să depășească momentul și să facă un joc minunat. O felicit pe Sepsi pentru că este campioană, dar suntem dezgustați. Această înfrângere ne va ajuta să realizăm că diferența teoretică dintre cea mai bună echipă din campionat și noi, se face doar la micile detalii”, a concluzionat antrenorul FCC-ului, Manuel Rodriguez.

Pentru FCC Baschet Arad urmează meciul decisiv pentru locul doi în Grupa A valorică, cu CSM Satu Mare, sâmbătă, în Polivalenta din orașul nostru. (baschetarad.ro, foto: facebook – Sepsi-SIC)

Facebook Comments