MANIFESTARI FARA INCIDENTE IN PARCUL RECONCILIERII DIN ARAD

by Cosmin Mihuta

Sâmbătă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din Arad au avut loc manifestări artistice şi comemorative organizate de UDMR.

Manifestarile la cere au participat circa 400 de persoane au inceput cu o parada a portului popular şi cu un spectacol artistic.

La ora 16.00 au avut depuneri de coroane la Statuia Libertăţii Ungariei (sau a celor 13 Generali) din Parcul Reconcilierii romano-ungare dar si la Arcul de Trimf romanesc ridicat in memoria eroilor de la 1848.

La manifestările organizate de UDMR Arad au participat lideri locali dar si reprezentanţi ai Consulatului General al Ungariei de la Cluj-Napoca.

Reprezentantul Consulatului Ungariei Tokacs Peter a data citire mesajului primului ministru al Ungariei Victor Orban, in care acesta a aratat ca alegerile parlamentare din Ungaria din 6 aprilie 2014 reprezinta pentru maghiarii de peste tot o oportunitate sa-si exercite dreptul la vot pentru o Ungarie cu un parlament national care sa-i reprezinte.

Mesajul prim ministrului Victor Ponta adresat comunitatii maghiare cu aceasta ocazie a fost citit de subprefectul de Arad Radu Stoian.

Manifestarile din parcul reconcilierii la care au fost prezenti si cativa reprezentanti ai Noii Drepte sau incheiat fara incidente şi provocări.

Finalizat in urma cu 9 ani, Parcul Reconcilierii Româno-Ungare este locul în care comunitatea ungara îşi organizează sărbătorile sau îşi comemorează eroii.

 

 

 

Sursa: http://www.romania-actualitati.ro/manifestari-in-parcul-reconcilierii-romano-ungare-din-arad-59183

Facebook Comments