Manganul reduce riscul de diabet. Aportul mai mare de mangan este asociat cu un risc mai scăzut de diabet zaharat de tip 2 în rândul femeilor aflate în postmenopauză, independent de factorii de risc cunoscuți, potrivit unui studiu publicat online, pe 15 aprilie, în Diabetes Care.
Jung Ho Gong, de la Universitatea Brown din Providence, Rhode Island, și colegii au evaluat asocierea dintre aportul de mangan și riscul de diabet de tip 2 la 84.285 de femei aflate în postmenopauză fără antecedente de diabet care participă la Studiul de observație al Inițiativei pentru sănătate a femeii (WHI-OS). Rezultatele au fost validate la 62.338 de femei care au participat la studiul clinic WHI (WHI-CT).
Cercetătorii au descoperit că, în comparație cu cea mai mică cantitate de mangan dietetic ajustat, participanții la WHI-OS la cea mai mare cantitate au avut un risc mai mic pentru diabetul de tip 2 (raport de risc, 0,70).
Manganul reduce riscul de diabet
„Consumul de grupuri alimentare bogate în mangan ar putea fi ținte pentru intervenția împotriva riscului de diabet de tip 2 la femeile aflate în postmenopauză”, scriu autorii, potrivit medicalxpress.com.
Sursa: bzi.ro