Man poate da lovitura la FCSB: “O să joace în fiecare meci!”

by Sorin Haut

Dennis Man poate profita în sezonul următor de regula U21 pentru a deveni jucător de bază în echipa care va fi antrenată de Nicolae Dică. Tânărul jucător venit de la Arad nu a fost folosit foarte mult timp de Laurențiu Reghecampf și a jucat mai mult pentru echipa a doua a clubului. În vârstă de 18 ani, jucătorul este văzut drept o mare speranță a fotbalului românesc.

În vârstă de 18 ani, Man va fi cel mai probabil jucătorul pe care va miza Dică, ținând cont de faptul că patronul de la FCSB anunța în momentul în care l-a cumpărat că acesta va valora 50 de milioane de euro. În sezonul recent încheiat, Ovidiu Popescu, Florin Tănase și Mihai Bălașa au fost jucătorii care se încadrau în această regulă și pe care vicecampioana i-a folosit cel mai mult. Alături de Man, Alex Tudorie, Ionuț Poiană, Gabriel Simion și Vlad Mihalcea sunt jucătorii din lotul roș-albaștrilor pe care Dică va mai putea miza pentru a se încadra în această regulă.

„Îl am eu pe Man, o să joace în fiecare meci”, a spus Becali, întrebat despre regula U21 şi despre jucătorii pe care îi are în acest moment în lot.

De altfel, viitorul antrenor al roș-albaștrilor în consideră pe Man un număr 10.

„Pe Man şi Florin Tănase îi putem considera numere 10. Au avut evoluţii foarte bune pe postul de al doilea vârf. Sunt tineri, dar când vor creşte pot ajunge la un nivel înalt”, crede Dică.

Man este văzut de către unul dintre cei mai mari jucători ai noștri, Ilie Balaci, drept o mare speranță a fotbalului românesc.

”Sunt ferm convins că dacă-l folosești 3 meciuri la rând pe Man, în al patrulea îți explodează de dai cu pălăria de pământ”, spunea Ilie Balaci, în toamnă, la Digi Sport.

Dennis Man a ajuns la FCSB în vară, iar Gigi Becali a anunțat că va plăti 500.000 de euro pentru transferul său: 300.000 de euro în momentul transferului + alte 200.000 de euro bonusuri de performanţă. UTA ar urma să mai încaseze 100.000 dacă Man joacă 10 meciuri la FCSB până la finalul sezonului şi încă 100.000 dacă atacantul ajunge la echipa naţională.

Prima condiţie era aproape îndeplinită, însă FCSB nu i-a mai oferit şanse lui Man, tocmai pentru a evita să mai plătească 100.000 de euro către UTA. Între timp, finanțatorul roș-albaștrilor a răscumpărat acea clauză cu 20.000 de euro, astfel că antrenorul îl va putea utiliza pe jucător.

9 meciuri, 1 gol și o pasă de gol are Man în tricoul roș-albaștrilor în acest sezon.

300.000 de euro este cota de piață a lui Man, conform transfermarkt.com.
Sursă: digisport.ro

Facebook Comments