Majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor nu se regăsesc în programul de guvernare

by Andreea Radu

În programului de guvernare al Guvernului Orban II, liberalii merg pe premisa că situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program cu obiective pe termen scurt, care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european, scrie stiripesurse.ro.

Însă, printre aceste măsuri pe termen scurt, în programul de guvernare al PNL nu se stipulează dacă pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie sau dacă alocațiile pentru copii vor fi dublate. De altfel, liberalii vor să ajungă la o țintă de definit de 3.6% din PIB, în 2020, totul având în vedere inclusiv finalizarea procesului de reorganizare a ministerului Dezvoltării prin reducerea cu 30% a funcțiilor politice, cu 30% a funcțiilor de conducere și cu 25% a personalului de execuție.

În Justiție, prioritatea rămâne finalizarea proiectului de lege privind desființarea SIIJ, în urma unei dezbateri cu reprezentanții magistraților, CSM, ai asociațiilor profesionale, ONG-urilor și cu reprezentanții Parlamentului. Cât privește MAI și Jandarmeria Română, liberalii vor să reîncadreze personalului pensionat care dorește să revină în sistem.

Facebook Comments