Maiorul arădean Doru Ciupuliga, salvator și în timpul liber. Două persoane din Macea îi datorează viața

by Dana B.

Curajul și devotamentul maiorului Ciupuliga, comandantul Detașamentului de Pompieri Ineu a făcut diferența între viață și moarte, sâmbătă, la Macea.
Deși era liber și se afla acasă la Curtici, sângele de salvator care-i curge prin vene l-a făcut să meargă alături de colegii de la SVSU Curtici la un incendiu, la ieșire din localitate. Nimic deosebit, ardea un copac pe marginea drumului. A ajuns la locul intervenției, a sunat in dispecerat la Arad și a anunțat că se descurcă doar cu voluntari și nu solicită sprijin de la Detașamentul Arad. Interventia fiind terminată au plecat la „remiza” să lase mașina.

„Încă nu am băgat mașina de stingere în garaj când m-a sunat Claudiu (ofițerul de serviciu, mr. LESCHIAN CLAUDIU) și mi-a zis ca avem două persoane căzute la Macea în casă, posibil intoxicate. Am știut că e pe viață și pe moarte” povestește Ciupi, așa cum îi spun colegii, după multe insistențe și un ordin de la comandant. Nu vrea mediatizare că „el e pompier și cu asta se ocupă”.

A ajuns la Macea în timpul oportun, pe drum a făcut planul de intervenție și a ordonat ca toți voluntarii să fie echipați cu aparate de respirat. A intrat primul și a ieșit ultimul din casă când s-a asigurat că nu mai sunt victime, butelia este închisă și pericolul înlăturat.
Și datorită maiorului CIUPULIGA DORU cele două persoane sunt în viață.
”Felicitări Ciupi, ești un adevărat salvator!”, îi transmit colegii de la ISU Arad.

AUDACIA&DEVOTIO, deviza pompierilor din România – deviză care se pare că face parte din viața salvatorilor 24 din 24 de ore și nu doar în timpul programului de lucru, iar pentru asta nu putem decât să le mulțumim! 

Facebook Comments