Mai sunt doar șapte locuri disponibile la EURO 2024! Serbia, cea mai proaspătă calificată

by Sorin Haut

În urma rezultatelor înregistrate duminică în preliminariile EURO 2024, a fost decisă și a 17-a echipă calificată la turneul final din Germania. Serbia a obținut și ea biletele pentru Europeanul din vara anului viitor, după ce a remizat pe teren propriu cu Bulgaria, scor 2-2, și va merge la EURO la braț cu Ungaria, din grupa G. Maghiarii au încheiat pe prima poziție.

Celelalte formații calificate sunt Germania, Anglia, Scoția, Belgia, Franța, Portugalia, Spania, Turcia, Austria, Slovacia, Albania, Danemarca, România, Olanda, Serbia și Elveția. Astfel, au mai rămas doar 7 locuri disponibile pentru EURO 2024.

În grupa C, bătălia pentru poziția a doua se dă între Italia și Ucraina. Cele două formații se vor întâlni astăzi, în ultima etapă. Anglia a câștigat deja grupa.

clsament-c
Clasamentul grupei C din preliminariile EURO 2024 / Foto: flashscore.ro

În grupa D, Turcia este calificată, iar pentru locul secund se luptă Croația și Țara Galilor. Medaliata cu bronz la CM 2022 se află pe poziția a doua, cu 13 puncte, și va primi vizita Armeniei în ultimul joc. Galezii sunt pe 3, cu 11 puncte, și vor evolua cu Turcia pe teren propriu.

clasament-d
Clasamentul grupei D din preliminariile EURO 2024 / Foto: flashscore.ro

În grupa E, Albania este sigură de prezența la EURO, iar a doua formație calificată se va alege dintre Cehia și Republica Moldova. Cu o victorie, țara vecină va merge pentru prima dată în istorie la un turneu final!

clasament-e
Clasamentul grupei E din preliminariile EURO 2024 / Foto: flashscore.ro

În grupa H, Danemarca e calificată la Campionatul European, iar ”finala” pentru poziția secundă le pune față în față pe Slovenia și Kazakhstan.

clasament-h
Clasamentul grupei H din preliminariile EURO 2024 / Foto: flashscore.ro

Ultimele 3 locuri de la EURO 2024 vor fi ocupate în urma play-off-urilor din Liga Națiunilor, care se vor disputa în format semifinale-finală. În acest moment, echipele calificate la baraj sunt:

Urna C: Georgia, Grecia, Kazahstan, Luxemburg

Urna B: Israel, Bosnia și Herțegovina, două dintre Finlanda, Ucraina și Islanda

Urna A: Polonia, Țara Galilor, Estonia, una dintre Finlanda, Ucraina și Islanda

Tragerea la sorți pentru turneul final din Germania va avea loc pe 2 decembrie, de la 19:00, la „Elbphilharmonie” din Hamburg.

Facebook Comments