Mai mulţi suporteri utişti şi-au acuzat echipa de blat după ruşinea cu Sibiul!

by Sorin Haut

UTA nu are încă linişte în play-out-ul din Liga 1, deşi a rămas pe locul 8, cu 25 de puncte, la şase lungimi peste primul loc de baraj, ocupat de Viitorul, 19 puncte, care însă mai are de jucat meciul de astăzi, cu FC Voluntari, ilfovenii adunând 20 de puncte. Practic, diferenţa faţă de zona nisipurilor mişcătoare se poate micşora şi nimic nu este încă jucat, cu doar şase etape înaintea finalului de sezon! Arădenii îşi puteau face viaţa mult mai uşoară în lupta pentru evitarea retrogradării dacă ar fi abordat cu seriozitate meciul cu FC Hermannstadt, tratat practic la preţ de matineu din punct de vedere al atitudinii şi determinării, dar şi al formulei de start! Antrenorul Balint a avut opţiuni ciudate, preferând să înceapă meciul cu Sibiul fără atacant de meserie în primul “11”, deşi avea vreo patru pe banca de rezerve! Sigur, este dreptul lui să facă echipa cum vrea, să menajeze pe cine vrea, să joace cum vrea, dar atunci şi suporterii (n.n. foarte mulţi acuzând echipa de non combat) sau noi – pentru că şi o parte a presei a avut un punct de vedere după acest meci – avem tot dreptul să ne întrebăm dacă asta e adevărata faţă a UTA-ei. Iar concluzia noastră a fost clară, victoria le-a fost oferită celor de la Hermannstadt, pentru că aşa s-a văzut şi perceput! Cine a privit meciul, o veritabilă figuraţie din partea arădenilor, totul culminând cu golul de tot râsul marcat de sibieni, nu avea cum să nu răbufnească.

Mesaje în cascadă pe reţelele de socializare: antrenorul Balint, contestat şi supărat…

Absolut nimic nu a mers în jocul UTA-ei, o umbră a echipei ce marţi, cu doar trei zile în urmă, arăta o cu totul altă determinare şi atitudine, în compania lui Dinamo! Dacă vedeam măcar un aspect pozitiv, unul SINGUR, o lăsam pe seama unei zile slabe, cum au mai fost pe teren propriu, dar parcă prea a fost totul la vedere. În concluzie, o ruşine ce va fi cu greu uitată. În loc să evite subiectul şi să se simtă jenat, Balint s-a arătat tot el supărat şi i-a atacat în conferinţă de presă pe “aşa zişii suporteri”, care au avut curajul să îşi spună părerea pe reţelele de socializare, în special la comentariile de pe contul oficial de facebook al clubului, de la finalul meciului. Şi au fost foarte mulţi, probabil unii dintre ei susţinând echipa asta cu mult timp înainte de a lua contact Balint cu UTA! Iar despre suporterii „Bătrânei Doamne” numai că nu se pricep la fotbal nu poţi spune. Mai mult, trăind şi din bani publici, conducerea clubului ar trebui să fie foarte atentă la ce declaraţii şi afirmaţii se fac la adresa arădenilor, fie ei suporteri de rezultat sau nu, pentru că şi din banii lor această echipă există şi poate juca în Liga 1.

Ultimul cuvânt îl au întotdeauna fanii, mai ales când UTA trăieşte şi din bani publici

Mulţi dintre fanii furioşi îşi cer acum banii înapoi pe bilete virtuale şi abonamente, acuzându-şi echipa în mediul online de lucruri necurate. Au fost aproape 400 de comentarii pe contul de facebook al UTA-ei, iar acuzaţia de blat este dominatoare, apărând foarte des. Aşadar, nu ar strica mai multă decenţă şi bun simţ, ca să nu mai vorbim de faptul că UTA şi-a pătat în opinia noastră blazonul şi onoarea doar pentru a fi atât de darnică cu partenera de meciuri amicale şi oficiale, FC Hermannstadt. Iar asta într-un moment în care echipa nu şi-a atins încă obiectivul! Mâine, de la ora 19, urmează partida de la Piteşti, cu FC Argeş, contând pentru etapa a patra din play-out. Isac, Tomozei și Benga sunt daţi indisponibili în Trivale, cu toate că şi Roger era anunţat accidentat înaintea confruntării cu Sibiul şi apoi a început titular. Cu siguranţă vom vedea o cu totul altă abordare din toate punctele de vedere, pentru că nu-i aşa, nu te poţi juca cu focul! (foto: gsp.ro)

 

Facebook Comments