Mai mulți migranți din Bangladesh, Egipt, Maroc și India au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 24 de cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Maroc și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două autoutilitare în locuri special amenajate în acest sens.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, care conduceau două autoutilitare înmatriculate în Polonia și România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile pentru societăți comerciale din țări europene.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în locuri special amenajate, în partea din față a compartimentului marfă, (perete dublu) în total, 24 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Maroc și India, cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani, ce au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments