Mai mulți jandarmi arădeni au fost înaintați în grad

by Andreea Radu

Marți, 1 august a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc ceremonialul militar dedicat înaintării în grad, la termen, a cadrelor militare.

Ceremonialul militar a fost condus de locotenent colonel Gheorghe Laurențiu, prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

În deschiderea festivității, s-a dat citire ordinelor de înaintare în grad. Astfel, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost înaintaţi în gradul următor patru ofiţeri iar prin ordin al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au fost înaintaţi, în gradul următor, 12 de subofiţeri.

Înaintarea în grad, la termen, a cadrelor militare are loc, în fiecare an, la data de 1 august şi este prevăzută de Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare. Gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calității de cadru militar.

În cadrul ceremonialului ce a avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au fost prezentați noii colegi ai jandarmilor arădeni, un ofițer și un subofițer absolvenți ai instituțiilor militare de învățământ, promoția 2017.

Facebook Comments