Mai multe portofele pierdute, înapoiate cu ajutorul poliției locale proprietarilor

by Adrian Pavel

În ultima săptămână, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică s-au aflat de două ori în ipostaza de a identifica proprietarii unor portofele pierdute pe domeniul public, acestea fiind returnate având conținutul intact: acte de identitate, documente și bani.

Prima situație a survenit noaptea, în jurul orelor 3:30, în zona supermarketurilor de pe strada Banu Mărăcine, la sesizarea transmisă Dispeceratului Direcției Generale Poliția Locală, de către agentul de pază.
În mai puțin de jumătate de oră, o patrulă de noapte a DGPL a restituit deținătoarei, o doamnă în vârstă de 47 de ani, portofelul ce conținea și o sumă deloc neglijabilă de bani.

În mod similar, un echipaj din tura de zi a identificat și restituit portofelul posesoarei, înainte ca aceasta să fi sesizat dispariția lui. Conform afirmațiilor ei, doamna P.A.M. ar fi observat cel mai probabil absența obiectului abia în ziua următoare, când se impunea utilizarea actului de identitate.

Ambele situații reflectă un model de conduită îmbucurător și frecvent întâlnit la nivelul populației municipiului Arad: returnarea rapidă și într-o formă intactă a obiectelor personale și banilor găsiți în portofele pierdute.

Astfel, având în vedere faptul că, în ultima perioadă, tot mai multe acte de identitate ”rătăcite” apar pe rețelele de socializare sau sunt păstrate în avizierul unor agenți economici ori instituții, polițiștii locali cu atribuții de evidența persoanelor din cadrul DGPL Arad, aduc în atenția cetățenilor prevederile art.24 din OUG nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, conform cărora, persoana care a găsit sau a intrat în mod întâmplător în posesia unui act de identitate, indiferent cine este titularul acestuia, este obligată să îl depună ori să îl trimită, în termen de 24 de ore, la cel mai apropiat serviciu public comunitar de evidență a persoanelor sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

În acest sens, recomandăm arădenilor sesizarea de îndată a Dispeceratului Direcției Generale Poliția Locală, la numărul de telefon 0257/939 (apel gratuit, regim de permanență) dacă se află în situația mai sus descrisă, pentru ca portofelul/actul de identitate găsit să poată ajunge în cel mai scurt timp în posesia titularului.

Facebook Comments