Mai bateţi şi voi pe cineva? UTA are gaz doar de play-out, iar lui Balint i s-a cerut demisia!

by Sorin Haut

Întărită cu patru jucători de atac şi încă cu speranţe bune de play-off în Liga 1, UTA pornea mare favorită în această seară în faţa lui Gaz Metan. Medieşenii păreau victime sigure la Arad, în primul meci oficial al anului, mai ales că au pierdut zece jucători în iarnă, iar restanţele salariale au ajuns de ordinul câtorva luni! Mai mult, Laszlo Balint a trimis în teren aproape ce avea mai bun, preferând o formulă ofensivă, cu doar un închizător” și două vârfuri. Iar asta s-a văzut încă din start, „roş-albii” aruncându-se în atac. Prima mare ocazie a apărut în minutul 9, când Miculescu a trimis cu capul, din mijlocul careului, direct în brațele portarului Vâlceanu. Patru minute mai târziu, pe un contraatac, Vukcevic a ajuns față în față cu portarul Vâlceanu, dar a tras incredibil în acesta. UTA a continuat să atace, iar Dangubic a irosit şi el o şansă uriaşă, din postură de singur cu portarul, cu Vâlceanu providenţial în prima parte, goalkeeperul oaspeţilor având trei intervenţii salvatoare. Salvator pentru Gaz Metan a fost şi centralul Găman, care nu a văzut un penalty clar în minutul 24, când Laukzemis a fost faultat în careu de Yuri. Oaspeții au scăpat miraculos fără gol primit până la pauză şi de ceea ce ne-a  fost frică nu am scăpat. În partea secundă, medieşenii au prins curaj şi au ieşit la joc, începând mult mai bine. Ex-utistul Vlad Morar a avut o ocazie mare, el şutând de la 11 metri puţin alături, în minutul 58. Patru minute mai târziu, Filip a șutat de la 16 metri, dar mingea s-a scurs pe lângă bara din stânga porții lui Iacob.

Ratări monumentale şi un penalty refuzat, apoi o UTA inexistentă repriza a doua!

Până la urmă, în minutul 65, Gazul a dat lovitura în urma unei erori de începător al debutantului ca titular Dima, care a respins cu capul o minge fix în centru, de unde acelaşi Morar nu l-a mai iertat pe Iacob, cu un șut de la 14 metri: 0-1! UTA s-a prăbuşit inexplicabil în repriza a doua şi nu a reușit să reacționeze, noii sosiți fiind parcă inexistenți. Cum şi Miculescu sau Roger au prins o zi slabă, UTA a continuat să macine în gol până la final, abia în prelungiri apărând o ocazie, dar Ongaro şi Cardoso s-au încurcat reciproc. Imediat după meci, un întreg stadion l-a huiduit pe Laszlo Balint, căruia i s-a cerut demisia. Antrenorul UTA-ei s-a dus ţintă la galerie, dar apoi a plecat supărat că e înjurat și i-a lăsat pe jucători în fața fanilor. Se pare că unii ultraşi din peluză i-ar fi dat ultimatum, pentru a-l mai susţine, o victorie cu Rapid! Odată cu această înfrângere, arădenii spun adio play-off-ului, iar Balint este sub presiune, pentru că stabilitatea financiară şi lotul de care dispune ar fi trebuit să o aducă pe UTA în play-off. (foto: UTA Arad, facebook)

Formaţii:

UTA: Iacob – Vukcevic (Baravykas), Benga, Dima, Shlyakov – Roger, Batha, Ubbink, Miculescu – Dangubic (Cardoso) – Laukzemis (Ongaro)

Gaz Metan: Vâlceanu – De Moura, Yuri, Horj, Dobrescu – Grădinaru, Filip, Lixandru (Gașpar), Trif – Irobiso, V. Morar (Kanda)

Au arbitrat: G. Găman – Ad. Popescu (ambii din Craiova) și L. Imre Bucsi (Sf. Gheorghe) – asistenți. Obs.: Fl. Hîncu (Brașov), R.Gabor (Hunedoara).

Facebook Comments