MAI: 13.000 de pompieri, jandarmi și polițiști, pregătiți pentru vremea nefavorabilă

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Ministrul Afacerilor Interne a dispus mobilizarea a 13.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, cu peste 5.000 de mijloace tehnice, pentru a interveni la posibilele situaţii generate de vremea nefavorabilă care se anunţă în perioada următoare.

„De la nivel central am dispus mobilizarea a 13.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti cu peste 5.000 de mijloace tehnice pentru a vă sprijini în toată activitatea de a ajuta comunităţile care ar putea fi afectate de vreme nefavorabilă. Vă rog să fiţi în permanentă legătură cu autorităţile locale, să asiguraţi permanenţa la prefecturi şi la primăriile din localităţi unde ar putea exista situaţii de risc. Trebuie să activaţi toate grupele operative şi să suplimentaţi efectivele în caz de nevoie pentru a asigura intervenţia imediată la solicitarea cetăţenilor”, le-a transmis ministrul Marcel Vela prefecţilor, luni, într-o videoconferinţă organizată la sediul MAI.

El a precizat că trebuie pregătite efectivele de intervenţie şi în zonele unde nu vor fi probleme, pentru a fi mutate unde va fi nevoie de sprijin suplimentar.

Vela a spus că este mulţumit de activitatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, menţionând că la precedentele intervenţii au fost deblocate 222 de autovehicule şi 1.039 de persoane, au fost degajaţi 494 de copaci, şase panouri publicitare, 19 stâlpi de electricitate şi 193 de elemente de construcţii ale unor imobile, fiind acordate îngrijiri medicale pentru şapte persoane.

Prefecţii au dat asigurări că sunt pregătiţi pentru orice situaţie şi s-a stabilit ca peste două zile să fie analizat, tot printr-o videoconferinţă, cum s-a acţionat în această perioadă.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments