Măduţa acuză: „Falcă minte cu privire la şcoala generală „Mihai Eminescu”

by Sida Voicu

Deputatul PSD Flavius Măduţa a demonstrat, ieri, într-o conferinţă de presă, faptul că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a minţit din nou. De data aceasta cu privire la sediul Poliţiei de Frontieră Arad, de pe strada Mărăşeşti, , despre care Falcă susţinea că îl va primi, în urma unei înţelegeri avute cu ministrul Stroe, urmând ca în acea clădire să funcţioneze şcoala generală „Mihai Eminescu“. În realitate, lucrurile nu stau aşa, iar deputatul Măduţa acuză că Falcă a dezinformat din nou şi că, de fapt , nu doreşte rezolvarea problemei de la şcoala generală Mihai Eminescu, deşi PSD a venit cu soluţii concrete în acest sens.

„Doresc să fac unele clarificări legate de situaţia în care se află şcoala generală „Mihai Eminescu”. Fac precizarea de la început că în atribuţiile mele nu intră identificarea unui sediul adecvat pentru unităţile şcolare din Arad, aceste atribuţii revin autorităţilor locale. În urma unor declaraţii ale primarului Falcă, am analizat situaţia acestei şcoli de tradiţie, care funcţionează de mulţi ani într-un spaţiu inadecvat, în care nu se pot face investiţii. În acest sens, am avut o serie de întâlniri cu părinţii şi cadrele didactice, preocupaţi în mod firesc de situaţia şcolii. Cred că cea mai bună soluţie era achiziţionarea imobilulu pentru care autorităţile locale plătesc din 2006 o chirie foarte mare (aproximativ 10 000 de euro lunar până anul trecut, 4 500 de euro de anul trecut). Am redactat un proiect de hotărâre în CLM, prin consilierii municipali ai USL, pentru achiziţionarea imobilului, în ideea că este mai bine să plătim rate decât o chirie mare. În acest fel, se puteau face investiţii pentru renovarea şcolii. Din păcate, proiectul a fost respins de majoritatea din CLM, după ce primarul Falcă a asigurat consilierii şi opinia publică, prin intermediul mass-media, că în urma discuţiei sale cu ministrul de interne municipalitatea va primi sediul Poliţiei de Frontieră de pe strada Mărăşeşti“, a spus Flavius Măduţa.

Fiindcă primarul Gheorghe Falcă a făcut afirmaţii fără suport şi cu alte ocazii, de exemplu când se bătea cu pumnii în piept că a rezolvat situaţia Cetăţii Aradului, deputatul Măduţa s-a decis să afle direct de la sursă cum stau lucrurile, astfel că a adresat o interpelare ministrului de interne pe această temă. Răspunsul a fost acelaşi primit de autorităţile locale şi de Prefectură anterior şi care arată din nou minciuna lui Gheorghe Falcă: ministerul nu poate ceda spaţiul solicitat de autorităţile locale. Motivele ţin de deficitul de spaţiu al MAI în municipiul Arad şi de investiţiile deja realizate în sediul Poliţiei de Frontieră.

„Vreau să remarc aici corectitudinea de care a dat dovadă fostul ministru de interne Igaş, care a decalart public că ministerul nu poate ceda spaţiul respectiv în acest moment. Constat astfel că primarul Falcă nu a spus adevărul cu privire la situaţia sediului şcolii generale „Mihai Eminescu”. Pentru mine, acest aspect este puţin important. Ceea ce este însă deranjant e că situaţia şcolii rămâne incertă. Constat că primarul Falcă nu are o soluţie pentru şcoala „Mihai Eminescu”, deşi atribuţiile funcţiei pe care o ocupă îl obligă să găsească o soluţie, în schimb blochează rezolvarea pe care am propus-o eu. Mi se pare o atitudine profund incorectă. Îi cer din nou primarului Falcă să vină cu o soluţie în interesul elevilor sau să demareze procedurile pentru achiziţionarea spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea şcoala în prezent“, a mai declarat Măduţa.

Vezi mai jos răspunsul ministrului:

raspuns ministru

Facebook Comments