MACERAT DE NUCI PENTRU CURĂŢAREA SÂNGELUI

by Cristian Dobre

Cojile de nuca au efecte depurative, stimulente pentru tiroida, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale si renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente si calmante.

Cojile de nuci administrate sub forma de ceai, ajuta la curatarea sangelui si subtierea sangelui ingrosat, la intarirea stomacului, imbunatatirea functiei ficatului si tranzitului intestinal, la tratarea incontinentei urinare sau a infectiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.

Lipsa de calciu

Persoanele care considera ca au deficienta de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat sa beti undeva intre o jumatate de litru si un litru din acest tip de lichid.

Daca aveti vinisoare si varice, acestea se pot vindeca daca faceti frectii usoare sau aplicati niste comprese cu macerat din coaja verde de nuca. Reteta: se umple un borcan cu coji taiate marunt sau tocate. Se toarna deasupra otet de mere si se macereaza vreme de trei saptamani.

Macerat de nuci pentru curatarea sangelui

Se toaca marunt coaja de la 14 nuci uscate si se pune la macerat vreme de 2 luni jumatate cu 500 ml de tuica. Se ia cate o lingura de macerat, dimineata pe stomacul gol, pentru curatarea vaselor de sange, tromboza, chisturi, depuneri de saruri, tumori sau mastopatie fibromatoasa.

Macerat din coji de nuca pentru tuse

Se piseaza marunt 4 nuci verzi cu tot cu coaja si se amesteca apoi cu o lingura de fructe de soc (uscate). Se pune amestecul la fiert cu 2 cani de apa la foc mic, un sfert de ora. Se lasa la racit, apoi se adauga o lingura de miere de albine. Se ia cate o lingura de preparat, de 3 ori pe zi, timp de o saptamana.

Ceai de coji de nuca pentru ulcer

Se face o infuzie din membranele uscate (peretii interni care despart miezul) a 4 nuci si o cana de apa clocotita. Se lasa in termos o ora, apoi se strecoara si se ia cate o lingurita dimineata pe stomacul gol.

Afectiuni digestive, diabet, hipertensiune

Se prepara o tinctura din membranele uscate ale nucilor. Se toaca marunt si se pun intr-un borcan de 500 ml, cat sa umple o treime. Se umple borcanul cu tuica naturala si se lasa 21 de zile la macerat. Se strecoara intr-o sticluta de culoare inchisa. Se ia cate o lingura, diluata cu o jumatate de pahar de apa, cu jumatate de ora inainte de masa.

Oboseala, imunitate scazuta, boli de stomac

Se prepara un sirop din 2 pumni de coji verzi de nuca tocate marunt, si 1 litru de apa. se fierb 10 minute, apoi se adauga 3 cuisoare. Se lasa la racit, se strecoara si la final se adauga 1 kg de zahar tos sau miere de albine. Se toarna in sticle inchise la culoare. Se ia cate o lingurita de sirop, de 3 ori pe zi, dupa masa.

Varice, dermatoza, dureri reumatice

Se aplica pe zonele afectate macerat din coji verzi de nuci, sau se fac frectii cu acest macerat. Se umple un borcan pe un sfert cu coji tocate marunt, si peste ele se toarna otet de mere. Se lasa 2-3 saptamani la macerat.

Hipotiroidie, guta, eczeme, detoxifiere

Se umple un borcan cu coji verzi de nuca pe un sfert, si se umple cu tuica de casa sau votca. Se lasa 2 saptamani la macerat, apoi se strecoara. Tinctura se administreaza interne pentru bolile recomandate, sau se aplica extern sub forma de frectii pentru reumatism sau micoze cutanate.

Ceai din coji de nuca pentru lipsa de calciu, osteoporoza, fracturi

Se bea cate o jumatate de litru de ceai preparat prin fierberea cojilor de la 2 nuci verzi. Ceaiul se bea fara zahar sau miere. Se poate consuma in paralel cu un tratament cu calciu natural din coji de oua si lamaie.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate