LUPTATORII CAMPIOANEI CS ASTRA – IN CANTONAMENT LA SOFIA

by Calin Moga

Sezonul intern în luptele greco-romane ia startul la sfârşitul săptămânii viitoare, când pe litoral, la Mangalia, este programată prima etapă din cadrul Campionatului Naţional al juniorilor, pentru ca în martie să debuteze şi Superliga pe echipe la nivel de seniori. Dacă grosul lotului campioanei României, CS Astra Arad, se pregăteşte pe plan local, patru dintre componenţii echipei pregătite de antrenorul emerit Spiridon Stanciu sunt în cantonament, la lotul naţional de seniori.

Dorin Pârvan – spre Europenele de seniori

Îi avem la lot pe Dorin Pârvan, Iulian Grăjdan, Andrei Dudău şi Mihai Mihuţ. Au fost în Turcia iar de trei săptămâni sunt în pregătire la Sofia, unde în această săptămână vor avea şi un puternic turneu. Prima competiţie internaţională majoră a anului, Europenele de seniori, va avea loc pe 5-6 aprilie, la Helsinki. Dintre sportivii noştri, cele mai mari şanse de a participa le are Pârvan, aflat în primul an la seniori. Pe plan internaţional, vor urma Europenele de juniori de la Katowice şi apoi Mondialele Universitare de la Pecs”, ne-a declarat antrenorul CS Astra, Spiridon Stanciu.

Papp a venit la Arad, Barbazan a plecat la Dinamo

La nivel de lot au survenit câteva modificări, de punctat fiind câte o plecare-venire: „Am făcut puţine schimbări în lot. Cea mai importantă noutate este Robert Papp de la CSM Lugoj, la categoria 98 de kilograme, de care aveam mare nevoie, în rest am mai adus 2-3 juniori. În schimb, a plecat Tiberiu Barbazan, care a fost angajat de Dinamo. Vrem ca în acest an să ne menţinem titlul naţional la juniori, iar la seniori de asemenea vrem să fim cât mai sus. Steaua şi Dinamo s-au întărit în iarnă, dar şi noi suntem acolo”, mai spune Stanciu. Aradul va organiza şi în 2014 competiţii: câte o etapă naţională de juniori şi seniori, finala Campionatului Naţional individual de tineret şi finala Superligii pe echipe la juniori. (sportularadean.ro)

Facebook Comments