Lupta pentru titlu se mută în Polivalenta arădeană! FCC UAV vrea să ducă în decisiv finala cu Constanța

by Sorin Haut

CSM CSU Constanța, echipă ce are în componență cele mai valoroase jucătoare autohtone, se dovedește, cel puțin până la ora de start a meciului trei din finala campionatului, cu FCC UAV Arad, cea mai bună formație din Liga Națională Getica 95 de baschet feminin. Participantă în acest sezon și în FIBA Europe Cup, gruparea de pe Litoral a terminat pe primul loc sezonul regulat al întrecerii interne și are 2-0 la general (n.n. se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri) în ultimul act, asta după ce a trecut de arădence de alte patru ori, de câte două ori în sezonul trecut și în Cupă. Așadar, un 6-0 până acum la înfruntări directe, statistică ce nu prea le dă șanse fetelor lui Miroslav Popov. În cele două întâlniri desfășurate săptămâna trecută la Constanța, „galben-albastrele” au reușit să se apropie o singură dată la un punct de adversarele sale, 56-57 în debutul sfertului patru al confruntării de luni, însă în meciul doi au pierdut de o manieră clară. Scenariul se poate schimba însă la Arad, unde fetele de la „ICIM” așteaptă o sală plină, ca și acum doi ani, când au reușit să ducă finala în decisivul de la Sfântu Gheorghe după două victorii entuziasmante în Polivalentă.

Se va juca marți și dacă va fi nevoie și joi, de la orele 19

Easley și colegele sale au răsturnat calculele hârtiei și în semifinala din actuala stagiune, când au întrerupt hegemonia de opt ani al lui Sepsi, așa că vor lupta până în ultima secundă și în finala din 2024, cu Constanța. Succesul nu poate fi obținut însă fără o susținere frenetică din tribune, unde fanii promit să le facă viața grea adversarelor. Meciul trei este programat marți, 23 aprilie, de la ora 19, iar dacă Aradul se va impune, va mai urma un meci tot în Polivalenta de pe Mureș, joi, de la aceeași oră. Dacă va fi 2-2 la general, meciul decisiv al finalei se va disputa la Constanța. În cazul în care echipa de pe litoral va câștiga marți sau joi, titlul național merge în premieră la malul mării, CSM CSU urmând să cucerească tot pentru prima dată și eventul.

Popov: „Pregătim ceva surprize, nicăieri nu e ca la Arad!”

Ne pregătim normal, am jucat deja două jocuri la Constanța și am făcut o analiză. Noi avem o formulă de bază și câteva rezerve, ele au dubluri pe toate posturile, sunt foarte puternice. Cu toate astea, pentru meciul următor ne-am propus să nu dezarmăm, nu ne dăm bătuți, pregătim ceva cu care să le surprindem și încercăm să câștigăm. Și eu și fetele ne dorim să câștigăm măcar meciul următor, dacă nu chiar pe ambele, mai ales că jucăm acasă. Sunt și unele particularități ale adversarelor de care trebuie să ținem seama. Principalul obiectiv la meciul următor este să nu le lăsăm să arunce liber, trebuie să le blocăm, pentru că au aruncătoare foarte bune. Practic, în acest moment au cele mai bune jucătoare românce, dar noi suntem surpriza acestui sezon, pentru că am eliminat Sfântu Gheorghe, am făcut un salt calitativ foarte mare și vrem să învingem echipa din Constanța în meciul următor. Am la dispoziție tot lotul, vom avea tribunele pline cu suporteri, sunt sigur că ne vor susține așa cum numai ei știu să o facă. Avem cei mai mulți și inimoși suporteri, nicăieri nu e ca la Arad! Așteptăm toți fanii noștri să ne susțină și le mulțumim pentru sprijin, împreună cu ei putem câștiga”, este mesajul lui Miroslav Popov.

Biletele se pot achiziționa online dar și mâine, la sală

Biletele la meciul de mâine searăcel cu numărul trei, pot fi cumpărate online de AICIDacă există probleme cu achiziția, organizatorii spun că pot apela numerele 0743300164 sau 0727855838 pentru asistență. Prețurile sunt aceleași ca și până acum. La zona VIP biletele costă 30 de lei. În restul sălii, biletele de adulți costă 10 lei dacă sunt cumpărate online și 15 lei dacă sunt luate de la sală, în timp ce tichetele pentru copii între 3 și 14 ani sunt 5 lei.

Facebook Comments