Lupaş se desparte de PRO România: „Am fost păcălit şi trădat”

by Andreea Radu

Fostul consilier municipal independent anunță despărțirea de PRO România Arad, motivându-şi decizia şi de faptul că a fost trădat de Flavius Măduța, coordonatorul filialei județene.

Mă delimitez total de PRO România şi fac un pas în spate din politică. Minciunile lui Flavius Măduța şi trădarea acestuia în campania locală pe municipiu au ajutat la luarea acestei decizii. Mă despart de această formațiune politică cu dezamăgire, pentru că putea fi mai mult decât un vehicul care să servească interesele unui singur om ceea ce s-a dovedit a fi până la urmă”, declară Marin Lupaş.

Fostul consilier municipal enumeră motivele principale care au dus la decizia acestuia:

  • interzicerea formării unor echipe de campanie în municipiu şi blocarea de către coordonatorul județean al desfăşurării unei campanii electorale în cartiere sau în piețe publice;
  • ascunderea din partea aceleiași conduceri județene a invitațiilor la dezbaterile televizate privind alegerea autorităților locale;
  • mobilizarea din partea lui Flavius Măduța a 388 oameni din municipiu pentru a vota lista partidului la Consiliul Județean şi a nu vota lista la Consiliul Local;

 

„Trebuia să mă aştept la o trădare având în vedere cele petrecute din 2019 până în 2020”

Marin Lupaş spune că sunt multe motive secundare pe care le-ar putea invoca, cum ar fi răspândirea zvonurilor din partea lui Măduța încă din toamna trecută că domnul Lupaş ar fi trecut la PNL.

Adică eu, care m-am luptat public cu regimul lui Falcă (PNL) de un deceniu sunt acuzat de Măduță care se ascunde de 5 ani de zile de orice critică a arădenilor?! Am trecut peste minciuni, Măduța se simțea amenințat de faptul că aş fi putut să îi iau locul de pe lista la parlamentare. Când am făcut pasul către formațiunea domnului Ponta anul trecut am crezut că intru într-un partid. De fapt am făcut figurație lângă gaşca lui Măduța. Orice inițiativă de construire a organizațiilor de cartier, de înscriere în filială a unor oameni de valoare, care au făcut ceva în domeniile lor, toate au fost receptate cu răutate, bănuieli nefondate sau pur şi simplu respinse de coordonatorul Măduța pentru simplul fapt că nu erau inițiativele controlate de el. 

Şi totul a fost evident că am fost folosit doar pentru imagine, când la două zile după alegerile locale am fost exclus de pe grupurile de comunicare ale filialei. Fără vreo discuție, fără proceduri statutare, fără nimic. Comparativ, în PSD chiar exista o tentativă de democrație!” subliniază Marin Lupaş.

Scuze arădenilor 

Îmi cer scuze arădenilor că nu am putut face mai mult pentru ei. Probabil trebuia să continui pe drumul independent şi să nu mă asociez cu oamenii care au dovedit în trecut că trădarea este a doua lor natură. Am crezut în a doua şansă. Din păcate, am fost trădat şi eu. Sper că arădenii vor chibzui mai bine deciziile la vot decât am făcut eu cu PRO România”, a concluzionat Marin Lupaş.

 

 

Facebook Comments