Lupaş: 75 milioane de lei se pot duce către prioritățile adevărate ale Aradului

by Andreea Radu

Arad. Marin Lupaș a solicitat retragerea proiectului pentru extinderea sistemului de supraveghere susținând că altele ar trebui să fie prioritățile de finanțare, cum ar fi termoficarea, transportul public sau investiţii în sănătate.

Cred că sunt mulți arădeni care îmi dau dreptate când spun că Aradul trebuie să cheltuie 75 milioane  de lei pentru altceva decât camere video de supraveghere!  Avem atâtea probleme nerezolvate, cum ar fi termoficarea, transportul public  sau chiar fațadele despre care s-a discutat intens în ultima perioadă și pentru care Primăria nu vrea să acorde mai mult de2 milioane de lei. De ce vine administrația PNL cu această insultă la adresa cetățenilor? Sunt oare interese neligitime la mijloc, vreo firmă sau mai multe pentru care această cheltuială este pregătită în mod special?!”, declară Marin Lupaş.

Consilierul municipal consideră că prioritare pentru cheltuirea banilor arădenilor ar trebui să fie proiectele care vizează dezvoltarea municipiului și a traiului de viață al arădenilor, cum ar achiziționarea de tramvaie noi, modernizarea CET-ului, fațadele sau chiar Cetatea.

În condițiile în care un proiect similar, poate chiar mai performant, în Oradea a costat de 20 de ori mai puțin, mă întreb de ce se concentrează administrația PNL acum pe finalul unui mandat în care au făcut prea puține, să bage pe gât arădenilor un proiect enorm de scump! Ar trebui să vină cu ceva de folos, cum ar fi tramvaie noi – cele deja contractate nu sunt suficiente pentru a înlocui întreaga flotă într-un ritm sustenabil – , fațadele despre care am mai zis deja, investiţii în sănătate, CET-ul sau Cetatea pentru care se zbătea cu atâta patos dar fără niciun rezultat concret fostul primar, doar promisiuni neonorate. Am cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi a CLM”, a concluzionat Marin Lupaş.

 

Facebook Comments