Lumea fotbalului sare în ajutorul lui Hidişan. Meci caritabil, sâmbătă, pe stadionul „Motorul” din Arad!

by Sorin Haut

Lumea fotbalului românesc strânge rândurile pentru Florin Hidișan. Fostul mijlocaș al UTA-ei a fost diagnosticat cu o formă galopantă de cancer și orice zi fără luptă îi poate fi fatală. Tratamentul este unul foarte scump, iar el ar trebui  să ajungă și în străinătate pentru alternative mai bune și mai puternice pentru stadiul bolii sale. Actuali și foști fotbaliști, dar și alți oameni cu posibilități financiare din fenomen sau simplii suporteri s-au mobilizat deja, trimițând primii bani în conturile mijlocaşului în vârstă de 39 de ani. La meciul cu Farul, suporterii „Bătrânei Doamne” au afișat un mesaj de încurajare: ”Fii tare, Hidişan!” și fiecare dintre ei au contribuit cu o sumă de bani în limita posibilităților. Laszlo Balint și clubul UTA au spus, la rândul, lor că îl vor ajuta pe Hidișan în lupta vieții sale. Impresarul Bogdan Apostu a fost coleg cu Hidişan la UTA, Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj și a pornit o campanie de sprijinire a mult încercatului fotbalist. Luptă, Piticule! Noi suntem lângă tine! N-am să stau să adun anii de când îl cunosc. Adun orele de când am aflat și refuz să cred că Piticul e atât de încercat de viață. N-am să stau s-o lungesc pentru că nu-i timp de pierdut. Cu toții îl cunoaștem pe Florin Hidișan. Toți i-am admirat golurile, pasele și driblingurile. Tremur când scriu aici, cum cred că a tremurat și bara din Ghencea până la demolare la șutul lui de la jumătatea terenului. Atunci era o finală pentru Steaua, azi Hidi își trăiește propria finală.

Bogdan Apostu a declanşat licitaţia caritabilă pe Facebook

Recent a fost diagnosticat cu <<Formațiune tumorala exulcerata pe curbura stomacală. Metastaze>>. N-aș cunoaște să vă dau multe detalii. Știu doar că Florin are nevoie de noi. Iar lumea fotbalului, din care el face parte, a fost mereu receptivă când i s-a cerut ajutorul. N-o face Piticul, o fac eu pentru el. Haideți să ajutăm un frate, de doar 39 de ani, ce are viața înainte. Oricine vede acest mesaj, poate ajuta cu un share, cu un tag, cu o sumă de bani, oricât de mică, cu un tricou sau o pereche de mănuși. Toate vor fi scoase la licitație aici, iar banii vor ajunge la Florin, pentru că are atâta nevoie de ei. Haideți toți în echipa piticului pentru finală.

FLORIN HIDIȘAN
CONT LEI: RO56BTRLRONCRT0CE2684801
CONT EURO: RO03BTRLEURCRT0CE2684801

ÎN SCURT TIMP, VOM INCEPE LICITATIA PENTRU TRICOURI, alaturi de nume mari ale FOTBALULUI ROMÂNESC!” – a fost mesajul postat pe contul personal de Facebook de Apostu.

Old Boys UTA şi Poli, faţă în faţă pentru a-l ajuta pe „Hidi”

Și alți foști colegi de-ai lui Florin Hidișan la UTA, precum Norbert Varga, Cristi Todea sau antrenorul său, Roland Nagy, au reacționat rapid și au programat un meci de old-boys sâmbătă seara, ora 19, pe arena „Motorul”.  Intitulat „Împreună pentru Florin Hidişan”, evenimentul va duce faţă în faţă echipele Old Boys Poli Timișoara, în formula: Pepu Țurcaş, Cristi Dancia, Florin Macavei, Cristi Utfineanț, Florin Bătrânu, Ilie Stoican, Călin Bota, Romică Buia, Paul Codrea, Razvan Ionilă, Dani Noje, Alin Crișanov, Marcel Băban, Florin Topală, Sorin Gheju, Vali Velcea şi Old Boys UTA, care va juca cu: Norbert Varga, Dorel Toderaș, Vasile Georgiu, Dacian Tuef, Marius Ciubăncan, Cristian Todea, Tavi Nadiu, Alin Gligor, Cristian Lăzău, Costel Bogoșel, Marius Grad, Dorel Mutică, Rolland Nagy, Sandu Gaica, Raul Burtea, Sebastian Huțan, Sorin Botiș, Nicolae Mitu.

Puteţi trimite bani în conturi, dacă nu ajungeţi la stadion

„Fostul fotbalist Florin Hidişan, jucător cu peste 100 de meciuri în prima ligă din România, a fost un mijlocaș important pentru fotbalul românesc în ultimele două decenii. „Hidi” a adunat 107 meciuri și 7 goluri în Liga 1, evoluând de-a lungul carierei pentru Internațional Curtea de Argeș, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA, Pandurii, U Cluj sau Arieșul Turda. S-a retras în 2018, de la Ocna Mureș, echipa din orașul natal”, este prezentarea lui Hidişan, pe pagina evenimentului programat sâmbătă seara, pe „Motorul”. „Suntem alături de Florin, și ne-am propus să organizăm acest meci caritabil, fondurile colectate de la participanți vor fi donate lui Florin, pentru a acoperi o parte din cheltuielile intervențiilor si tratamentelor medicale atât de necesare! Dacă nu ajungeți fizic la meci, lăsăm aici conturile: 𝗖𝗢𝗡𝗧 𝗟𝗘𝗜: 𝗥𝗢𝟱𝟲𝗕𝗧𝗥𝗟𝗥𝗢𝗡𝗖𝗥𝗧𝟬𝗖𝗘𝟮𝟲𝟴𝟰𝟴𝟬𝟭, 𝗖𝗢𝗡𝗧 𝗘𝗨𝗥𝗢: 𝗥𝗢𝟬𝟯𝗕𝗧𝗥𝗟𝗘𝗨𝗥𝗖𝗥𝗧𝟬𝗖𝗘𝟮𝟲𝟴𝟰𝟴𝟬𝟭. Vă așteptăm în echipa învingătoare a lui Florin Hidișan!”, mai menţionează organizatorii. (foto: ProSport, facebook)

 

Facebook Comments