LUCRARILE LA CANALIZARE DIN CURTICI SI MACEA VOR FI GATA LA SFARSITUL LUNII MARTIE

by Sida Voicu

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a efectuat o vizită de lucru în localităţile Curtici şi Macea, pentru a verifica stadiul lucrărilor de extindere şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare. „Lucrările sunt finalizate în procent de 97%. Aceasta înseamnă că, la sfârşitul lunii martie, locuitorii zonei vor avea o infrastructură de apă şi canal modernă. De asemenea, vor fi modernizate şi staţiile de epurare, atât de la Curtici, cât şi de la Sântana. Ţinând cont de investiţiile pe care le-am avut în infrastructura rutieră şi anume, modernizarea drumului Arad – Curtici şi lucrările care se efectuează pe tronsonul Sânmartin – Grăniceri, putem spune că această zonă  beneficiază de toate investiţiile în conformitate cu cerinţele europene“, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Masterplanul pe apă-canal cuprinde lucrări de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în localitatea Curtici, pentru 8.043 locuitori, cuprinzând patru străzi cu o lungime totală de 1.428 metri, respectiv 39.080 metri pentru extinderea reţelei de canalizare menajeră. De asemenea, vor mai fi construite două staţii de pompare a apelor uzate. Valoarea totală a lucrărilor pentru această localitate este de 20.198.956 de lei.

La Macea se lucrează la extinderea reţelei de canalizare cu 17.282 metri şi construirea a trei staţii de pompare pentru ape uzate, ce vor deservi 3.969 de locuitori. Aceste investiţii se ridică la peste 9,7 milioane de lei.

Masterplanul pe apă-canal este derulat în 13 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Arad. Valoarea acestuia se ridică la suma de 577.492.535 de lei, fără TVA, din care 76,48 la sută reprezintă contribuţia nerambursabilă, compania având un procent de 10,02 la sută, susţinut dintr-un împrumut bancar.

„Mă bucur că în cele două localităţi, lucrările la reţeaua de apă şi canalizare au fost câştigate de o firmă arădeană. Aceasta înseamnă că banii europeni se regăsesc în economia locală, fiind un dublu beneficiu: locuri de muncă pentru arădeni, impozite şi taxe la bugetul local”, a mai completat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

Facebook Comments