LUCRARILE DE PE STRAND SUNT ILEGALE: CURTEA DE APEL TIMISOARA I-A DAT DREPTATE LUI LEONTIN ASLAU

by Sida Voicu

Omul de afaceri Leontin Aslau a câştigat, miercuri, un nou proces cu Primăria municipiului Arad. După ce în luna octombrie a anului trecut a reuşit să obţină, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Timişoara, accesul la proprietatea din ştrandul Neptun (parcarea şi fosta discotecă Corleone), de data aceasta, tot la Curtea de Apel Timişoara, Aslău a avut  câştig de cauză pe tema lucrărilor efectuate la intrarea în ştrand.

Mai precis, omul de afaceri a contestat legalitate lucrărilor efectuate la intrarea în ştrand,  prin care i s-a îngrădit accesul la proprietate. Mai precis, pentru cei care nu-şi mai aduc aminte, Primăria a decis să mute bariera de intrare în ştrand înainte de parcarea SC Corleone, iar în faţa parcării s-au plantat pomi şi s-au pus borduri, astfel încât omul de afaceri, dar şi clienţii, n-au mai putut intra cu maşinile în parcarea Corleone şi, în plus, au fost nevoiţi să plătească bilet, baza fiind mutată în urma lucrărilor în interiorul ştrandului.

Miercuri, instanţa i-a dat câştig de cauză lui Leontin Aslău care ceruse anularea Hotărârii nr. 201/2010 a Consiliului loal municipal Arad, cu privire la aprobarea noilor indicatori tehnico-economici şi a Proiectului Tehnic privind lucrările de Amenajare acces Ştrand Neptun (aprobată după ce s-au terminat lucrările), dar şi despăgubiri. Cu alte cuvinte, Curtea de Apel Timişoara a anulat hotărârea prin care se aprobau autorizaţiile necesare acestei lucrări, dar şi finanţarea lucrării. „După ani de zile de lupte, justiţia din România a făcut dreptate şi a arătat că atât domnul Falcă, cât şi susţinătorii săi i-au minţit în aceşti ani pe toţi cetăţenii Aradului. Pe mine m-au jignit personal, în nenumărate rânduri, şi mi-au blocat desfăşurare în condiţii legale a activităţii societăţii. Am fost nevoit să mă judec mai întâi pentru concesiune, singurul de pe ştrand, dar am câştigat. Apoi, a trebuit să trec prin alte două procese, timp de patru ani, pentru a câştiga dreptul de a avea acces la proprietate. Un drept care dacă ar fi fost încălcat în orice alt stat democratic, de drept cum le place să spună suţinătorilor lui Falcă, instituţiile acelui stat ar fi intervenit în maxim 24 de ore. Acum, am câştigat şi acest proces, în care am solicitat anularea Hotărârii 201/2010. Aştept motivarea sentinţei şi punerea ei în aplicare, iar cei vinovaţi să suporte consecinţele“, spune Leontin Aslău.

Rămâne de văzut cine va răspunde până la urmă de aceste lucrări (care nu au la bază documente şi avize legale), dar şi pentru sutele de mii de euro cheltuite pentru a-i îngrădi accesul la proprietate lui Leontin Aslău, bani care se vor duce pe apa sâmbetei pentru că zona, sau o parte din ea, va trebui adusă la forma iniţială.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments