UPDATE: LUCIAN RIVIS-TIPEI NU PRINDE LOC ELIGIBIL PE LISTA PDL LA EUROPARLAMENTARE!

by Sida Voicu
UPDATE:În sedinta s-au aprobat primele 4 nume, care raman batute in cuie, astfel:

1. Theodor Stolojan (cap de lista)

2. Monica Macovei

3. Traian R. Ungureanu

4. Marian Jean Marinescu

Celelalte patru nume nu au fost aprobate nominal in sedinta, urmand ca regiunile sa-si evalueze oamenii si sa vina in scurt timp cu persoanele pe care le sustin.

Ordinea aprobata totusi va fi urmatoarea, candidatul regiunii vest sau sud-vest (depinde unde a fost pus Aradul), fiind mai jos de locul 7!

5. Nord-Vest

6. Nord-Est

7. Centru

Democrat liberalii se reunesc azi, în cadrul Colegiului Director al partidului pentru a definitiva lista pentru alegerile europarlamentare, dar și pentru a pune la punct strategia politică a partidului în perioada următoare. PDL mizează pe 5-6 locuri eligibile, iar locul 7 va fi la bătaie. Conform www.stiripesurse.ro,  lista proabilă a PDL pentru alegerile europarlamentare va arăta în felul următor:1. Monica Macovei (va fi cap de listă, mai ales în lumina ultimelor reușite din PE, când a reușit să-și impună proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averilor).2. Theodor Stolojan (este încă în discuții pentru a fi chiar cap de listă, în locul Monicăi Macovei)

3. Traian Răzvan Ungureanu

4. Marian Jean Marinescu (pe acest loc se bate și Radu F. Alexandru, care a cerut partidului să fie lăsat să candideze la europarlamentare).

5. Regiunea nord-vest: Rareș Niculescu (acest loc este rezervat pentru regiunea nord-vest)

6. Regiunea nord-est: aici bătălia se dă între Petru Luhan (actual europarlamentar) și Orest Onofrei.

7. Președintele TDL (Liderul Vasile Blaga insistă pentru un loc acordat tineretului, dar în partid se pune problema și a unui candidat din partea regiunii centru. Locul 7 este extrem de valoros pentru că în cazul demisiei/retragerii unuia dintre cei care vor prinde loc în Parlamentul European, va intra următorul pe listă).

Aceasta este lista provizorie a PDL la alegerile europarlamentare, ultimele retușuri urmând a se face astăzi în cadrul Colegiului Director al partidului.

Iată că fostul deputat arădean Lucian Riviş-Tipei nu prinde un loc eligibil pe lista PDL, cel puţin pentru moment, în ciuda declaraţiilor şi paradei alegerii candidatului PDL Arad într-o şedinţă mare ţinută la Expo Arad. Tipei plăteşte probabil pentru relaţiile mai puţin bune ale lui Vasile Blaga cu Gheorghe Falcă, primul având însă grijă să pună pe locul 5 un reprezentant al zonei de nord-vest, acolo de unde provine (Blaga este orădean).

Sursa: www.stiripesurse.ro

 

 

Facebook Comments