Lovitură pentru pensionarii și părinții nevaccinați! Nu mai au voie să intre în sediul Poștei Române

by Florian Popa

Veste șoc pentru pensionari și părinți. Cei care nu sunt vaccinați sau trecuți prin boală nu vor putea intra în sediile Poștei Românie pentru a ridica pensiile sau alocațiile copiilor, scrie antena3.ro.
S-a ajuns în acestă situație în contextul în care, în Monitorul Oficial, scrie foarte clar că, începând de astăzi, accesul în instituțiile publice va fi permis doar persoanelor care pot face dovada vaccinării, care au trecut prin boală sau sunt testate.
Astfel încât cei care nu au certificat verde nu își mai pot plăti taxele, impozitele sau amenzile la ghișeele ANAF sau în interiorul primăriilor.
Totodată, aceștia nu vor mai putea intra în sediile Poștei Române pentru a-și ridica pensiile sau alocațiile.
Persoanele vaccinate sunt de părere că aceste măsuri sunt unele foarte bune și că se simt mai protejate.
Totodată, cei care nu dețin certificatele verzi sunt revoltați și spun că se simt discriminați, în special cei de peste 50 de ani care nu sunt familiarizați cu plățile online sau cu operațiunile la distanță.
Pe de altă parte, în bănci, accesul este permis fără certificat verde. Nu se cunoaște încă motivul pentru care autoritățile au hotărât ca în bănci să nu impună obligativitatea certificatului verde, pe când în celelalte instituții, da.
La nivelul autorităților se discută varianta ca în exteriorul instituțiilor publice să fie construite ghișee în aer liber, pentru persoanele care nu prezintă certificatul verde.

Facebook Comments