LOVITURA DE TEATRU: CRISTIAN CIOACA VA FI ELIBERAT

by Sida Voicu

Fostul poliţist Cristian Cioacă, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, decizie care nu este însă definitivă, va fi eliberat, după ce un complet de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti i-a admis, vineri, cererea de ridicare a arestului preventiv.

Cei doi magistraţi de la Curtea de Apel Piteşti care joi au judecat contestaţia lui Cioacă faţă de măsura arestului preventiv nu au ajuns la o decizie, astfel încât vineri un complet de divergenţă format din trei judecători a judecat cererea acestuia.

Astfel, Cristian Cioacă a fost adus din nou dus, vineri după-amiază, de la Penitenciarul Colibaşi la Curtea de Apel Piteşti, iar completul de divergenţă a decis revocarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Cioacă.

Decizia Curţii de Apel Piteşti este executorie, în baza noilor prevederi în materie penală.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012, iar la sfârşitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibaşi.

Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

În 2 iulie, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenţie. Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de procurori.

 

Mai multe: http://www.mediafax.ro/social/cristian-cioaca-va-fi-eliberat-a-decis-un-complet-de-divergenta-al-curtii-de-apel-pitesti-12085217

Facebook Comments