Lotul 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad va fi construit de o firmă spaniolă

by Florian Popa

Lotul 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeş-Timişoara-Arad va fi construit de un constructor din Spania, contractul finanţat prin PNRR fiind semnat de CFR Infrastructură, scrie antena3.ro. Sorin Grindeanu a făcut anunţul semnării contractului într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Constructorul spaniol are la dispoziție 42 de luni ( şase luni proiectare și 36 de luni execuție) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad (162,19 km). Contractul are o valoare de 1,91 miliarde de lei.
„Pe cei 54,13 km ai sectorului de cale ferată Lugoj-Timișoara Est (Lotul 2) constructorul trebuie să execute următoarele lucrări: – dublarea liniei de cale ferată, – modernizarea stațiilor Lugoj, Belint, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare, – modernizarea a 5 halte de călători, – modernizare a 14 poduri și 39 podețe, – montarea unor sisteme automate de semnalizare la 17 de treceri la nivel cu calea ferată, – implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 și GSM-R) pe întregul traseu, – construcția a 5 pasarele pietonale în stațiile Lugoj, Belint, Topolovăț, Recaș, Remetea Mare, – construcția a 2 pasarele pietonale în haltele Chizătău și Izvin, – construcția unui pasaj superior în stația Lugoj (strada Banatului), – montarea de panouri fonoabsorbante pe o lungime totală de 6.350 m”, a transmis Sorin Grindeanu pe pagina oficială de Facebook.
Acesta este al patrulea contract de modernizare a căilor ferate, finanțat prin PNRR, pe care CFR Infrastructură îl semnează anul acesta, totalul ducând la 7,64 miliarde de lei, fără TVA.

Facebook Comments