Londra organizează o ediţie online a Carnavalului Notting Hill

by Cristian Dobre
Caribbean soca dancers display their costumes as they promote the first ever digital Notting Hill Carnival, following the cancellation of the normal Carnival festivities due to the continued spread of the coronavirus disease (COVID-19), London, Britain, August 28, 2020. REUTERS/Toby Melville

Celebrul carnaval Notting Hill din Londra a început sâmbătă în capitala Marii Britanii sub forma unui eveniment online, în contextul în care Poliţia i-a avertizat pe londonezi să nu participe la petreceri neautorizate, întrucât astfel de reuniuni încalcă dispoziţiile de distanţare socială, informează DPA.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a îndemnat pe locuitorii oraşului să „se bucure din interiorul locuinţelor”, după ce paradele anuale şi petrecerile stradale organizate în marja carnavalului au fost anulate în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit primarului Sadiq Khan, organizatorii acestui eveniment, întins pe durata a trei zile, „au muncit din greu pentru a păstra viu, în spaţiul online, spiritul unificator al carnavalului”.

Poliţia Metropolitană din Londra a transmis un avertisment locuitorilor din capitala Marii Britanii şi le-a cerut să nu se reunească pe străzile din Notting Hill, un cartier din nord-vestul oraşului, unde carnavalul se desfăşoară de obicei. „Cerem oamenilor să nu vină în zonele destinate în mod tradiţional acestor petreceri. Nu există evenimente publice în acest an”, a declarat comandantul Poliţiei londoneze, Bas Javid.

„Acolo unde vor exista adunări mari de oameni, poliţiştii vor interveni pentru a interacţiona cu persoanele din zonă”, a adăugat Bas Javid, care a precizat că Poliţia va închide cu rapiditate orice evenimente muzicale neautorizate.

De obicei, sute de mii de oameni participă la acest carnaval, care coincide cu o sărbătoare naţională.

Carnavalul anual din Notting Hill a început să fie organizat în 1966, pentru a celebra comunitatea africano-caraibiană din Londra. Evenimentul include parade de care alegorice şi zeci de momente artistice.

Versiunea online a ediţiei din acest an a Carnavalului Notting Hill va conţine evoluţiile unor cântăreţi şi dansatori, precum cele asigurate de cântăreaţa nigeriană Tiwa Savage, care locuieşte la Londra, şi de numeroşi artişti originari din insulele aflate în Marea Caraibilor.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments