Locuri inedite unde îți poți petrece Revelionul

by Cristian Dobre

Dacă te-ai plictisit să vezi aceleaşi chipuri de Revelion, dacă vrei să vezi locuri noi, medii inedite, oameni noi, poţi alege una dintre următoarele cinci destinaţii pentru a petrece noaptea dintre ani, potrivit europeanbestdestinations.com.

1. Insulele Madeira, Portugalia

Unde: De pe vaporul de croazieră sau chiar din portul Funchal, artificiile de la miezul nopţii sunt uriaşe, deci nu ai cum să le ratezi.

De ce: Celebrul joc de artificii, oficial recunoscut de cei de la Guinness World Records, în 2006, este cel mai mare din lume.Scenografia este de o rară frumuseţe, unică, cu mii de lămpi colorate care decorează amfiteatrul din Funchal. La ora 12.00 noaptea, pe 31 decembrie, cerul se aprinde cu culori, lumini şi speranţe într-un nou an mai bun.

2. Londra, Marea Britanie

Unde: Oriunde

De ce: Londra este un loc special pentru Revelion. Oraşul este luminat şi toate localurile sunt pregătite pentru a face noaptea dintre ani memorabilă. La miezul nopţii, cerul Londrei se luminează şi se colorează cu jocul de artificii uimitor realizat în zona South Bank din apropiere de Tamisa şi prezentat de primarul oraşului şi de UNICEF. Nu rata, pe 1 ianuarie, parada tradiţională a artiştilor. Anul acesta, parada de pe străzile Londrei se află la a 30-a ediţie, 8.500 de artişti – de la majorete şi clovni la acrobaţi – din 20 de ţări urmând să fie prezenţi.

3. Berlin, Germania

Unde: La Poarta Brandenburg

De ce: Berlinul sărbătoreşte Revelionul cu stil, circa un milion de vizitatori fiind aşteptaţi la Poarta Brandenburg pentru a celebra trecerea în 2019. Un spaţiu de peste doi kilometri este ocupat de scene pentru artişti, corturi pentru petreceri, show-uri de lasere, tarabe cu mâncare şi băutură. La miezul nopţii are loc un celebru spectacol de artificii, iar petrecerea ţine până dimineaţă.

4. Paris, Franţa

Unde: Pe vaporaş

De ce: Turnul Eiffel, Sena, podurile din Paris, pe scurt, un decor magic pentru Revelion. Şi, pentru o noapte de neuitat, festinul este pe măsură, cu stridii, piept de raţă, prăjitură buturugă, iar divertismentul este asigurat de orchestre live. În general, la astfel de petreceri, ţinuta trebuie să fie elegantă.

5. Edinburgh, Scoţia

Unde: Princes Street, în inima oraşului

De ce: Hogmanay, versiunea scoţiană a Revelionului, este una dintre cele mai mari şi frumoase celebrări de gen din lume. Petrecerile încep pe 30 decembrie, cu o spectaculoasă procesiune a torţelor. Un râu de foc este creat de mii de purtători de torţe pe străzile oraşului. Pe 31 decembrie, toată acţiunea se mută pe Princes Street în apropiere de Castelul din Edinburgh. Circa 80.000 de persoane sunt aşteptate la Revelion şi la Concertul în grădini (Concert in the Gardens), cu muzică live, DJ-i, ecrane uriaşe, baruri în aer liber şi tradiţionalul foc de artificii dintre ani.

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments