LOCATARII UNUI BLOC AU RAMAS O LUNA FARA CURENT, DUPA CE ADMINISTRATORUL A FUGIT CU BANII

by Andreea Radu

Locatarii unui bloc cu 19 apartamente din Arad au rămas fără curent electric timp de o lună, după ce administratorul ar fi fugit cu 25.000 de lei strânşi pentru plata facturilor restante, relatează Mediafax.

Astfel, oamenii au reclamat la Poliţie că administratorul nu a plătit mai multe facturi la distribuitorul de energie electrică, astfel că de o lună oamenii au fost debranşaţi, fiind nevoiţi să folosească lumânări şi lanterne pe timp de noapte. Locatarii susțin că blocul are un contor comun pentru toate cele 19 familii, iar administratorul aduna banii pentru a achita factura la electricitate, însă nu ar mai fi făcut plăţi în ultimele luni, restanţa ajungând la 25.000 de lei. „Nu-l mai găsim pe administrator, a fugit cu banii şi nouă ne-a fost tăiat curentul. Stăm în întuneric şi în frig de o lună, pentru că blocul are centrală proprie pe gaz, care nu a putut funcţiona fără curent. Vă daţi seama ce greu ne-a fost de sărbători să trăim ca în Evul Mediu”, a declarat unul dintre locatari.

Înainte de Paște, familiile au adunat din nou banii necesari pentru plata facturilor, achitând restanţele la distribuitorul de energie electrică, însă deocamdată nu au fost rebranşaţi. Locatarii spun că administratorul ar fi fugit cu banii de utilităţi colectaţi şi de la alte asociaţii care îl angajaseră.

Pe numele administratorului a fost depusă o sesizare comună a păgubiţilor, fiind deschis un dosar de cercetare penală, dar încă nu a fost făcută încadarea juridică a faptei, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Arad, Ovidiu Liber.

Facebook Comments