LOCALNICII DIN SANTANA AU PROTESTAT IMPOTRIVA GAZELOR DE SIST

by Cosmin Mihuta
Manifestaţiile împotriva explorării gazelor de şist continuă în judeţul Arad. 600 de persoane au ieşit în stradă, duminică seară, în oraşul Sântana.

Localnicii nici nu vor să audă de gazele de şist, nici măcar de măsurători. Oamenii au mărşăluit în semn de protest prin centrul oraşului Sântana, până la primărie.Firma care va începe măsurătorile la Curtici susţine că vrea să caute ţiţei şi gaze naturale. Dar localnicii cred că, în realitate, este vorba de gaze de şist. Ideea este susţinută de directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă. Acesta spune că ingineri din cadrul companiei i-au spus de mai multe ori că se caută gaze de şist. Localnicii sunt hotărâţi să îşi apere terenurile cu orice preţ.

Este al treilea protest din judeţul Arad. Următorul va avea loc duminica viitoare la Şimand, iar peste câteva săptămâni este programat un protest de mare amploare în municipiul Arad.

Compania Panfora Oil & Gas, filiala grupului MOL, a anunţat că va începe măsurătorile în zona Curtici pentru a identifica resurse convenţionale de hidrocarburi, cum ar fi ţiţei şi gaze naturale. Acestea vor dura aproape 7 luni şi se vor face pe o suprafaţă de 561 kilometri pătraţi.

Sursa: http://stiri.tvr.ro/localnicii-nu-vor-prospectii-pentru-gaze-de-sist-in-judetul-arad_40788.html#sthash.A9qt0p1S.dpuf

.

Facebook Comments