Lista invitaților la nunta Principelui Nicolae

by Dana B.

Principele Nicolae, nepotul regelui Mihai, și logodnica sa, Alina-Maria Binder se vor căsători duminică, la Sinaia, unde vor avea loc atât ceremonia religioasă, cât și recepția de după eveniment. La nuntă vor participa numeroși reprezentanți ai nobilimii din Europa, precum și vedete din România, prietene ale principelui. Pe lista invitaților nu se regăsesc însă numele membrilor Casei Regale a României.

Nunta principelui Nicolae a intrat și în atenția presei internaționale. The Economist numește evenimentul „o nuntă aproape regală” și scrie că „principele Nicolae Medforth-Mills, nepotul regelui Mihai al României, se căsătorește duminică, 30 septembrie, dar evenimentul nu va fi nunta regală pe care toată lumea o aștepta. „Speranțele lor de a reinstala un rege sau o regină pe tronul României s-au împiedicat în ajungerea la un consens privind linia de succesiune”, notează publicația.

The Economist amintește de un sondaj potrivit căruia 70% dintre români ar dori un referendum pe tema reinstaurării monarhiei în România, dar precizează că încrederea pe care opinia publică o acordă membrilor Casei Regale izvorăște, mai degrabă, din dezamăgirea în legătură cu liderii politici.

„Prințesa Margareta, fiica cea mare a regelui Mihai, este în prezent «custodele Coroanei». În 2015, printr-un decret regal, regele Mihai l-a exclus pe principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale, după ce acesta a fost acuzat că are un copil nerecunoscut, lucru pe care principele l-a negat”, scrie The Economist.

Cununia religioasă dintre principele Nicolae și Alina-Maria Binder va avea loc la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia, iar un sobor de preoți împreună cu Înalt Prea-Sfințitul Calinic al Argeșului și Muscelului vor săvârși Sfânta Taină a Cununiei. Slujba este programată pentru duminică, la ora 14:30, iar cei care vor dori să urmărească desfășurarea evenimentului o vor putea face pe un ecran amplasat în afara bisericii.

Pe pagina sa de Facebook, principele Nicolae a postat și invitația la nuntă, în care participanții sunt invitați la ceremonia religioasă și la recepția de celebrare a căsătoriei. Participanții vor trebui să respecte și un dress-code și să poarte ținute cu rochie de zi și pălărie, uniformă, ținută elegantă de zi sau costum de zi.

Lista invitaților la nunta principelui Nicolae

Conform Biroului de presă al principelui Nicolae al României, cavaleri vor fi Mihai Binder (fratele Alinei), Andrew Griffiths (UK), Charles-Antoine Uyttenhove (Belgia), Bejan Alizaddeh (UK), James Dalzell (UK), Bogdan Macarie (RO). Domnişoare de onoare: Elizabeta-Karina de Roumanie, Mihaela Şerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fătuşan şi Ana-Maria Burcea.

Printre invitaţi se numeră Alteţa Sa Prinţesa Eleonore of Schaumburg-Lippe (stră-stră-nepoata Regelui Frederick al VIII-lea al Danmarcei), prinţul Grigore Ghyka, contele Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, contele Elemer Jankovich-Besan, baronul Philip Rinn of Earlston, ÎPS Calinic (delegat de către Patriarhul Daniel), Vlad Oprea, primarul din Sinaia, Elizabeta-Karina de Roumanie, Familia Raţiu-Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela Irina Freisacher – din familia Rosetti şi Familia Don Gregor Roy Chowdhury, părintele Iustin de la Mănăstirea Oaşa, Simina Filat – designer, Alex Tudoroiu – Designer, Marsay Alexandra Dulgheru – jucatoare de tenis şi Raul Badiu – pilot de raliu.

 

Sursa: digi24.ro

 

Facebook Comments