Lipova şi Crişul ţintesc podiumul, la final de sezon! „Grănicerii” au doar varianta victoriei

by Sorin Haut

Până în urmă cu două etape, Crișul Chișineu Criș era singura echipă neînvinsă din play-off-ul Ligii a III-a, seria a 8-a la fotbal. Reduta lui „Ştili” Abrudean, obosită în condiţiile lotului restrâns numeric, avea însă să cadă pentru prima oară, la Dumbrăvița şi apoi şi la Arad, cu Lipova. Sâmbătă, de la ora 18, Crișul termină sezonul în fața propriilor suporteri, împotriva celor de la Ghiroda. Timişenii nu au câştigat încă în play-off şi deşi puţini anticipau, au pierdut primul loc în faţa vecinilor de la Dumbrăviţa. Totuşi, mai sunt speranţe pentru a încheia primii, dar doar în varianta în care se impun la Crişul, iar Dumbrăviţa pierde acasă cu Lipova. Aşadar, se anunţă un meci interesant pe arena „Aurel Ardelean”, mai ales că şi gazdele vor forţa victoria, în speranţa că o înfrângere a Lipovei îi va propulsa pe podium, la final de sezon.

Duel de la distanţă pentru locul 3, între echipele arădene

Pentru prima oară în ultimele patru sezoane, Șoimii Lipova nu termină campionatul Ligii a III-a pe unul dintre primele două locuri. Mai mult, în ultima rundă, formația de pe Mureș își apără și poziția a treia de atacul conjudețenei Crișul și o va face împotriva „bestiei nera” din această primăvară. Dumbrăvița a câștigat de două ori pe „Motorul”, 3-0 în sezonul regulat și 1-0 în play-off și odată acasă, 2-0 tot în play-off, iar acum are nevoie de măcar un egal pentru a termina seria a 8-a în fața Ghirodei și a nu da piept din prima la baraj, contra Reșiței lui Dan Alexa. Așadar, miza există şi aici, cu lipovanii având şi ei dorinţa de a încheia cu un rezultat pozitiv campionatul.

Curticiul speră ca Pecica să nu o încurce

În play-out, Frontiera Curtici are nevoie disperată de victorie în duelul judeţean cu Pecica, pentru a aborda ultima etapă deasupra Periamului, contracandidata la evitarea retrogradării. Cermeiul are deplasare la Bişnov şi cu o victorie ar mai emite pretenţii la câştigarea zonei inferioare a clasamentului, condusă momentan de pecicani. Aşadar, toate echipele arădene angrenate sâmbătă în Liga a III-a, au miză importantă.

Liga a III-a, seria 8 – play-off, etapa a noua (ultima):

CSC Dumbrăviţa – Şoimii Lipova, sâmbătă, ora 18

Crişul Chişineu Criş – Ghiroda şi Giarmata Vii, sâmbătă, ora 18

Liga a III-a, seria 8 – play-out, etapa a noua (penultima):

Frontiera Curtici – Progresul Pecica, sâmbătă, ora 18

Pobeda Star Bişnov – Gloria Lunca Teuz Cermei, sâmbătă, ora 18

Avântul Periam stă.

Clasament play-off

Clasament play-out

Facebook Comments