Lipova şi Crişul, la ora adevărului! Start în prima etapă a barajelor de promovare pentru Liga a II-a

by Sorin Haut

După două sezoane la rând în care a încheiat mereu a doua în serie, Şoimii Lipova s-a încoronat în sfârşit campioană în Liga a III-a, ce-i drept sub alt format competiţionat decât în ediţiile precedente, într-o serie vestică restrânsă. A fost bucurie mare la finalul campionatului, dar titlul nu garantează şi promovarea în Liga a II-a, marele vis al lipovanilor. Pentru a ajunge acolo e cale lungă, iar trupa lui Flavius Sabău va avea o misiune foarte grea, fiind nevoită să câştige două baraje de promovare tur-retur! În primul, pe care speră să-l treacă cu brio, Lipova va înfrunta Măgura Cisnădie, ocupanta locului doi în seria a 7-a, care a adunat 33 de puncte, la o distanță mare de liderul autoritar, Viitorul Șelimbăr, 50 de puncte. Cisnădie este însă o formație nou promovată, iar calificarea la barajele de promovare reprezintă deja o performanţă pentru ea. Antrenată de Ioan Luca, tehnician cu experienţă inclusiv în Liga a II-a, la Voința Sibiu, dar și la Viitorul Șelimbăr, unde a format echipa acum doi ani, Măgura se bazează pe mai mulţi jucători trecuți pe la FC Avrig, echipă retrasă din Liga a III-a acum două sezoane.

Flavius Sabău: „Trebuie să demonstrăm că putem promova”

Cisnădie este o echipă organizată şi preocupată să joace fotbal, au jucători de atac rapizi, foarte buni pe contraatac. O echipă bună de Liga a III-a, destul de solidă, care au şi o infrastructură pe măsură. Dacă am rata promovarea, ar fi o dezamăgire, nu neapărat un eșec. Dacă lucrurile cu stadionul vor decurge bine şi există suficienți bani pentru competiție, atunci putem spune că suntem pregătiți să facem față și în Liga a II-a. Trebuie să demonstrăm că putem promova, trecând peste cele două baraje. Sunt meciuri cu miză, în care se vede dacă poți să faci față sau nu în Liga a II-a, iar dacă nu le câștigăm nu merităm să jucăm mai sus”, susține Flavius Sabău, antrenorul „șoimilor”, care speră să îşi recupereze o parte din jucătorii accidentaţi sau cu probleme medicale pe finalul campionatului, precum Trip, Trabalka sau Ardelean. Partida tur dintre Măgura Cisnădie și Șoimii Lipova va avea loc sâmbătă, de la ora 18, pe stadionul formației sibiene, iar returul se va disputa peste o săptămână, pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic.

Viitorul Şelimbăr, o adevărată sperietoare pentru Crişul!

Cealaltă reprezentantă a judeţului nostru în barajele de promovare pentru Liga a II-a este Crişul Chişineu Criş, ocupantă a locului doi în seria a opta, la cinci puncte în spatele Lipovei. Formaţia pregătită de Adrian Abrudean va avea o misiune mult mai grea decât Şoimii, asta în condiţiile în care dă peste una din sperietorile eşalonului terţ, redutabila Viitorul Şelimbăr, neînvinsă în seria sa. Adversara Crişului s-a impus fără probleme în C7, a avut 16 victorii și două egaluri în sezonul regulat, terminând seria cu 50 de puncte, cu 17 mai multe decât a doua clasată Măgura Cisnădie, a doua cea mai mare diferență între locurile 1 și 2 din seriile eșalonului trei! Corona Brașov a terminat cu 18 puncte peste SR Municipal Brașov, în seria a cincea. Antrenorul sibienilor este Florin Maxim, fost fotbalist la echipe precum Steaua, Unirea Alba Iulia, UMT, Sportul Studențesc, Farul, Poli Timișoara, Petrolul, Chiajna sau Voluntari.

„Ştili” Abrudean nu dezarmează: „Vom fi o nucă tare”

Ca tehnician, a activat secund la echipa mare a Voluntariului, iar la Șelimbăr a format un lot cu mai mulți jucători experimentați, cu meciuri în primele două ligi ale României, precum Vâtcă, Curtean, Tătar, Neacşa, Cârstean sau Vişa. Maxim este neînvins la cârma Viitorului şi are un bilanţ incredibil de când a preluat Şelimbărul, adică noiembrie 2019, bifând 19 victorii şi trei egaluri! „Ştili” Abrudean este însă optimist şi crede că echipa sa îi poate pune probleme Şelimbărului, care porneşte evident cu prima şansă în acest prim baraj de promovare: „Pregătim barajul cu atenție, nu vrem doar un act de prezență, sunt convins că le vom pune probleme celor de la Șelimbăr. Îmi felicit jucătorii că am reușit să ajungem la baraj, important e că noi vom juca în timp ce alții sunt deja în vacanță. Am convingerea că vom fi o nucă tare”, spune antrenorul celor de la Crișul.

Meciul tur al barajului dintre Crișul Chișineu Criș și Viitorul Șelimbăr se va disputa sâmbătă, începând cu ora 18, pe stadionul „Aurel Ardelean”. Returul este programat o săptămână mai târziu, pe terenul echipei sibiene. Câștigătoarea din acest duel o va întâlni pe Șoimii Lipova sau Măgura Cisnădie, care se vor înfrunta şi ele tot în dublă manșă. În acest sfârşit de săptămână, în prima manşă a semifinalelor barajului de promovare în Liga a II-a, avem disputele:

Vineri, 7 mai 2021, ora 18:00
Corona Brașov (Locul 1, Seria 5) – ACSO Filiași (Locul 2, Seria 6)

Sâmbătă, 8 mai 2021, ora 11:30
Mostiștea Ulmu (Locul 2, Seria 3) – Steaua (Locul 1, Seria 4) – la TV

Sâmbătă, 8 mai 2021, ora 14:00
SR Brașov (Locul 2, Seria 5) – Vedița Colonești (Locul 1, Seria 6)

Sâmbătă, 8 mai 2021, ora 18:00
Bucovina Rădăuți (Locul 1, Seria 1) – Dacia Unirea Brăila (Locul 2, Seria 2)
SC Oțelul Galați (Locul 1, Seria 2) – Foresta Suceava (Locul 2, Seria 1)
Crişul Chişineu Criş (Locul 2, Seria 8) – Viitorul Șelimbăr (Locul 1, Seria 7)
Măgura Cisnădie (Locul 2, Seria 7) – Şoimii Lipova (Locul 1, Seria 8)
SCM Zalău (Locul 2, Seria 10) – CSO Cugir (Locul 1, Seria 9)
Minaur Baia Mare (Locul 1, Seria 10) – Unirea Dej (Locul 2, Seria 9)

Duminică, 9 mai 2021, ora 11:45
CS Afumați (Locul 1, Seria 3) – FCSB 2 (Locul 2, Seria 4) – la TV.

Facebook Comments